Top 200 Amateurclubs: IVV werkt aan de jeugdafdeling

De ranglijst met de top 200 Amateurclubs kende in 2021 maar liefst 20 verenigingen uit de regio Groot-Amsterdam. Stuk voor stuk lieten zij zien op de goede weg te zijn. Wij spreken de komende weken met de twintig gelukkige clubs over het succes. Waar zijn zij tevreden over? En op welke vlakken valt nog winst te boeken?

IVV drong voor het eerst in de clubhistorie de ranglijst binnen. De vereniging uit Landsmeer timmerde de laatste jaren vooral met zijn seniorenteams aan de weg en kwam grotendeels daardoor in de top 200 te staan. “Ik ben zeer tevreden met die positie, zeker als je weet dat er meer dan 3000 clubs meedoen”, vertelt voorzitter Denis Brouwer trots. “Je ziet dat onze seniorenteams, waaronder het eerste en tweede elftal, al jarenlang uitstekend presteren. Bovendien blijven we een duidelijke groei zien in het aantal ingeschreven seniorenteams. Zo zien we elk seizoen een extra seniorenteam erbij komen, wat ook dit seizoen weer het geval is.”

Over de jeugdafdeling is Brouwer eveneens tevreden, al ziet hij daarin nog voldoende verbeterpunten. De komende jaren wil IVV onder meer de betrokkenheid bij die teams vergroten. Bovendien hoopt Brouwer het niveau van de trainingen te verhogen. “We hebben in ons dorp een aantal ervaren trainers lopen, zoals Ale van der Zee en Dick Alberts. Zij kunnen op een ideale manier onze huidige trainers begeleiden met hun oefenstof. Daarnaast zijn we van mening dat de beste trainers wellicht niet op de O13, O15, O17 en O19 moeten staan, maar juist op de O9, O10 en O11. Dat zijn vaak de leeftijden waar spelers het meeste kunnen leren.”

Uiteindelijk hoopt Brouwer dat de jeugdspelers doorstromen naar de A-selectie, waardoor het gehele niveau van de vereniging verder stijgt. “Daarvoor moeten onze jeugdteams het liefst op Vierde Divisie-niveau spelen. Het primaire doel is om één tot twee spelers per jaar uit onze jeugdopleiding te laten doorstromen naar het eerste team. Zij hoeven niet meteen in het basisteam te komen, maar moeten wél deel uitmaken van de selectie. Op die manier moeten we profiteren van de ontwikkeling van onze jeugdafdeling.” Ook probeert IVV voormalig spelers van de club terug te laten keren. Zo maakt Dean Huisman komende zomer de overstap van SDZ naar IVV. “Dean speelde vroeger bij onze vereniging en is echt een jongen van de club. Het is prachtig dat hij terugkomt.” De huidige 192ste plek smaakt voor Brouwer naar meer. “In 2022 hopen we in de top 100 te staan. Het is wellicht ambitieus, maar daar gaan we voor.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV