Top vijf voor Purmerend met Van der Wijst

Na twee seizoen Zilvermeeuwen staat nu Jerry van der Wijst komend seizoen aan het roer bij FC Purmerend. De trainer heeft zin om weer te beginnen en wil met zijn nieuwe ploeg bovenin meedraaien.  “De doelstelling is om bij de bovenste vijf te eindigen.”

Van der Wijst staat te popelen om weer aan de slag te gaan. Van der Wijst: “Volgende week dinsdag gaan wij weer beginnen en ik heb veel zin om weer op het veld te staan.” Zijn selectie voor het nieuwe seizoen is voor een groot deel gelijk gebleven. “Er zijn weinig spelers gestopt of vertrokken, dat is een pluspunt”, aldus de trainer. “Daarnaast hebben wij wel een aantal versterkingen erbij gekregen. Ik ben niet heel erg bekend in de regio, maar van de mensen binnen de club heb ik begrepen dat dit allemaal aanvullingen voor onze selectie zijn, dus ik ben tevreden met mijn selectie.”

Foto Zaanse Sportkrant: Jerry van der Wijst
Foto Zaanse Sportkrant: Jerry van der Wijst

De afgelopen twee jaren was Van der Wijst eindverantwoordelijke bij Zilvermeeuwen, maar al in december werd duidelijk dat club en hij niet met elkaar doorgingen. Van der Wijst: “Eind december heb ik met de club om de tafel gezeten en daar kwam uit dat zij een andere weg in wilde slaan. Dat is hun goedrecht. In de tussentijd kwam ik in contact met Purmerend en dat voelde meteen prettig. Binnen twee weken zijn we er toen uitgekomen.”

Mede dankzij de versterkingen en het feit dat een groot deel van de selectie gebleven is, denkt Van der Wijst aan een plek bovenaan de ranglijst. “Het is mijn streven om het beter te doen dan mijn voorganger Bart Hoogland, die het zeer goed heeft gedaan als trainer bij Purmerend. Vorig jaar zijn ze door een goede eindsprint op de zesde plaats geëindigd. Ik hoop die prestatie te verbeteren, daarom is de doelstelling ook om bij de eerste vijf te eindigen”. En Van der Wijst durft zelfs nog iets verder te kijken. “Met een beetje geluk kunnen wij nog hoger eindigen, je weet namelijk nooit hoe het loopt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)