Foto martinianen.nl

Topper in 4F tussen Sporting Martinus en Aalsmeer in evenwicht

Het duel in de zondag vierde klasse F tussen Sporting Martinus en FC Aalsmeer is geëindigd in 1-1. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen blijft vijf punten in het voordeel van de Amstelveners. Beide doelpunten vielen pas in het laatste kwartier.

Pas zes minuten voor tijd maakte Lennart Ebenharter de toch wel verdiende gelijkmaker voor Aalsmeer al had hij wel wat hulp van de wind nodig. Met een vreemde stuiter op het kunstgras kwam de bal in de 84ste minuut in de richting van Eberharter. De aanvaller draaide zich half om en zag dat doelman Steven den Heeten een paar meter voor zijn goal stond. De lob was eigenlijk te zacht, maar gedragen door de wind werd het toch nog 1-1.

Martinus stond het eerste half uur flink onder druk van de bezoekers. Eberharter en Springintveld zagen doelman Den Heeten redding brengen en het schot van Goes ging net over. Martinus, dat moeite had om het spel te maken, had pas na 35 minuten haar eerste mogelijkheid. Een kopbal van Yvo Bary uit een corner ging hoog over. De eerste echte kans niet veel later toen doelman Veldman een schot van Ramon Wismeijer pareerde. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam Aalsmeer goed weg toen Dai Nagashima de bal net naast de paal kopte.

Na rust zette de ploeg van Ron Gerlof het vertoonde spel van het laatste kwartier van de eerste helft door. Met wind tegen eindige een vrije trap van Joel Cornwal in de muur en een inzet van Diego Thomas verdween in niemandsland. Aalsmeer kon het goede spel van de eerste helft geen vervolg geven en een Amstelveense treffer leek aanstaande.

Een kwartier voor tijd viel die dan ook. Een hoge voorzet belandde voor de voeten van Bary die op vijf meter van het doel Veldman kon passeren (1-0). Ondanks hevige aanmoedigingen van trainer Gerlof wist Martinus het duel daarna niet te beslissen.

Op wilskracht wist Aalsmeer uiteindelijk zes minuten voor tijd de gelijkmaker te forceren via Eberharter. Op basis van de eerste helft was dat doelpunt terecht te noemen. Martinus-trainer Ron Gerlof hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd: “ Als je een kwartier voor tijd op voorspong komt mag je het niet meer weggeveen, maar het gelijkspel is wel terecht.”