Topper in tweede klasse tussen Weesp en NVC eindigt onbeslist (1-1)

De topper in de zondag tweede klasse B tussen Weesp en NVC in geeindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide teams verliezen daarmee de koppositie. Jesse van Huisstede maakte al weer zijn vierde treffer van het seizoen.

Twee jaar geleden speelden beide teams een beslissingsduel om de titel in de tweede klasse. NVC werd toen uiteindelijk kampioen en promoveerde naar de eerste klasse. Nu treffen beide teams elkaar weer in de tweede klasse.

NVC startte veel beter aan de wedstrijd en was dan ook de bovenliggende partij. Het is vooral scherper in de duels. Weesp houdt het veld klein en compact en daarin is Ramon Westland de bepalende factor. Het gevaar van Weesp komt met name van Koen Buddenberg. Dat levert na een half uur dan ook de eerste kans op. Buddenberg snijdt de zestienmeter binnen, maar hij mist vervolgens de kracht om het doelman Gijs Roelofsen echt lastig te maken. Bij NVC ontbreekt het in de eerste helft met name aan een goede eindpass.

De grootste kans ontstaat na ongeveer een half uur spelen. Rick van de Berg profiteert van slecht verdedigen aan de kant van NVC. Van de Berg onderschept de bal en bezorgt de bal uiteindelijk bij Jesse van Huisstede. Pas op de achterlijn wordt hij achterhaalt door Ferry van Smalen. Dit gaat echter wel ten koste van een overtreding net buiten de zestienmeter. Westland zet laag voor mar zijn inzet wordt gemist.

Vlak voor rust is er een lange bal van Wouter Spanjerberg die over de verdediging van NVC heen valt. Van Huisstede loopt goed door, maar komt net te kort om de bal nog voldoende te controleren voordat doelman Roelofsen er tussen zit.

Na rust een compleet ander spelbeeld.. NVC begint sterker maar is niet zo secuur als in de eerste helft. Weesp oogt een stuk scherper. Halverwege de tweede helft verovert Tijs Visser de bal op het middenveld en kiest vervolgens voor een diepe bal richting Van Huisstede. NVC-er Kevin Vermeijlijkt het duel te winnen maar timed verkeerd zodat Van Huisstede kan profiteren. De weg naar Roelofsen ligt open en de spits faalt niet en maakt zijn vierde treffer van zijn seizoen (1-0).

 

Een kwartier voor tijd vergeet Weesp het duel te beslissen. Van Huisstede komt goed door via de linkerkant en kan vrijuit naar binnen trekken. Zijn schot braakt echter de paal. Het is voor NVC het signaal om er een schepje bovenop te doen. Het resultaat is de gelijkmaker.

 

Zeven minuten voor het eindsignaal is een mooi opgezette aanval het begin van het doelpunt. Aan de rechterkant komt Franklin de Jong door. Zijn voorzet wordt geweldig ingekopt Theo Visser maar doelman Arno Copier verricht een prachtige redding. Via de doelman en de paal komt de bal voor de voeten van Roberto de Randamie die de 1-1 maakt.

 

Kijk op de klassenpagina van de zondag tweede klasse B voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)