Topper tussen Arsenal en OSV eindigt onbeslist

Een wedstrijd met twee gezichten. Zo viel de wedstrijd in de zondag derde klasse C tussen Arsenal en OSV het beste te omschrijven. Beide ploegen maakten er een boeiend gevecht van met als gevolg een terechte 2-2 eindstand. Zowel Arsenal als OSV had bij winst alleen aan kop kunnen komen omdat AGB ook gelijkspeelde tegen RODA’23.

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor OSV. De debuterende coach Dennis Koorn zag zijn elftal al snel de leiding nemen via Jeffrey Gits. Hij mocht zomaar de zestien in snijden vanaf de linkerkant. Zijn geplaatste bal belandde in de verre kruising, doelman Sam Coenen kon alleen maar toekijken. Arsenal zette hier weinig tot niets tegenover. Het was dan ook niet verrassend dat OSV op 0-2 kwam. Gits kon ter hoogte van de middenlijn zomaar weglopen uit de rug van Nick van der Werf en alleen op Coenen afgaan. Gits bleef koel en schoof de bal onder de doelman door.

duel Arsenal OSV

Na deze treffer greep Arsenal trainer Imro Wielkens in en haalde hij centrale verdediger Jan Roeters naar de kant. Muzafar Abdulrahman nam zijn plek in. Arsenal maakte vlak voor rust nog bijna de aansluitingstreffer, iets waar het gezien het povere spel totaal geen recht op had. De acrobatische hakbal van Zino Voskuilen eindigde helaas op de lat. Een hoogstandje dat deed denken aan het legendarische doelpunt van Rafael van der Vaart namens Ajax tegen Feyenoord in 2003.

Arsenal OSV 2

Na de rust draaide de wedstrijd met 180 graden. Nu was het Arsenal dat aanviel en OSV ver terugdrong op de eigen helft. De 36-jarige maar nog altijd razendsnelle oud-prof Melvin Holwijn ging nu als rechtsbuiten spelen en invaller Onasis Gijamfi nam zijn plek over in het centrum van de aanval. Een gouden greep zo bleek al snel. Een voorzet van Holwijn kwam terecht bij een andere ex-prof, Mitchell Piqué. Zijn schot werd nog gekeerd door Berrevoets maar de rebound was een prooi voor Gijamfi. Arsenal leek herboren en troefde OSV op alle fronten af in de tweede helft.

Arsenal OSV 3

De gelijkmaker kwam van de voet van Mitchell Piqué. Hij draaide weg bij twee verdedigers en hamerde de bal in de korte hoek. Arsenal ging vervolgens op jacht naar de overwinning. OSV leek er in de eindfase van de wedstrijd redelijk doorheen te zitten. Holwijn vergat een hoek uit te kiezen nadat hij twee man het bos in stuurde, Berrevoets kon redelijk eenvoudig redding brengen. En een vrije trap van Piqué werd door iedereen gemist. Arsenal stuurde veel manschappen naar voren en kreeg daarvoor bijna de rekening gepresenteerd. Rik Smit dook in de tegenaanval vrij op voor Sam Coenen. Zijn inzet vloog maar net over het doel. Niet veel later maakte scheidsrechter van Lith een einde aan deze spannende wedstrijd.

Foto Mario Womrhoudt: Dennis Koorn debuteerde met een gelijkspel tegen Arsenal
Foto Mario Wormhoudt: Dennis Koorn debuteerde met een gelijkspel tegen Arsenal

Dennis Koorn kon na afloop leven met een punt op basis van de tweede helft. Zijn collega Imro Wielkens baalde vooral van het eerste half uur van zijn elftal. Wielkens:”We speelden met drie verdedigers waarvan er één door moest dekken op de aanvallende middenvelder van OSV. Wat er nu gebeurde was dat de verdedigende middenvelder steeds werd teruggeroepen. Dit was niet volgens de afspraken. Ik moest noodgedwongen wisselen. Hierna staat het beter en komt het vertrouwen terug. We hebben voldoende kansen gehad om de wedstrijd nog te winnen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)