Topper tussen Weesp en Soest eindigt in gelijkspel: 1-1

FC Weesp is in de topper tegen SO Soest niet verder dan een 1-1 gelijkspel gekomen. De topper in de zondag Tweede klasse B was een wedstrijd met twee gezichten. Waar Weesp in de eerste helft de betere ploeg was, had Soest na rust het spel in handen.

Volgens Soest trainer Aad van den Berg was het gelijkspel uiteindelijk wel een terechte uitslag. Van den Berg: “Op basis van de twee totaal verschillende helften is een gelijkspel de logische verhouding. Soest was het eerste kwartier beter, maar na de 1-0 waren wij de weg kwijt. Weesp kreeg toen een paar 100% kansen, dus het had toen ook 2-0 of 3-0 in het voordeel van Weesp kunnen zijn. Na rust kwamen zij er niet meer aan te pas en was Soest de baas. De 1-1 was logisch vervolg daarvan en als wedstrijd vijf minuten langer had geduurd, had Soest de wedstrijd nog gewonnen, denk ik.”

Fot HH Kmiecik

Dat Soest uitzicht zou krijgen op een overwinning was na 45 minuten spelen niet te voorspellen. Soest kroop enkele keren door het oog van de naald als er weer een snelle speler van Weesp oog in oog met doelman Diango Alvarez stond. De doelman van Soest was er in zijn eentje verantwoordelijk voor dat zijn ploeg in de wedstrijd bleef en verrichte veel reddingen. De katachtige reflex waarmee hij in de 36ste minuut een van dichtbij ingeschoten bal klemvast pakte was zelfs van “Gordon Banks-niveau”.

In de 20ste minuut ging het mis voor Soest. Gido de Hiep verloor de bal ten hoogte van de middenlijn, terwijl de voltallige ploeg in voorwaartse richting was. De snelle aanval was voor de Soest-ploeg en zelfs voor goalie Diango te machtig en Jasper Spanjerberg wist Weesp toen op voorsprong te zetten. Maar, zoals gezegd, de schade bleef beperkt. In de tweede helft met de wind in de rug en Dylan Meijer (hij viel na 33 minuten in voor de niet-fitte Ali Coban) als aanjager ging Soest op jacht naar de gelijkmaker. Het spel speelde zich af op de helft van Weesp. Na zeven minuten spelen redde doelman Copier knap op een volley van Gerdo Kuenen. Het was het beginsignaal van de bliksemstart van Soest.

Fot Herman Hermsen 2 Echt veel uitgespeelde mogelijkheden kreeg de ploeg van Aad van den Berg niet, maar Soest bleef dominant druk zetten op de laatste linie van FC Weesp. Na een uur spelen kwam de beste mogelijkheid. Een scrimmage voor het doel leverde binnen een paar seconden doelrijpe kansen op voor Majid Ghaddari en De Hiep. Hun inzetten werden gekeerd. Gelukkig kreeg Soest loon naar werken. Het was De Hiep die zijn foutje van de eerste helft perfect herstelde. Na een afgeslagen corner werd de bal in de doelmond gebracht. De lange verdediger kon zij aan zij met Gerdo doelman Copier opzoeken en hij schoof de bal keurig langs de doelman van FC Weesp.

In het laatste kwartier kreeg SO Soest dankzij vrije trappen en corners nog enkele fraaie mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. Een kopbal van Robin Smeeing scheerde net over de lat en Kuenen scoorde nog een goal voor Soest. Deze treffer werd echter  afgekeurd door scheidsrechter Van der Eijk wegens buitenspel. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Met dank aan: Website SO Soest

Foto’s: Herman Hermsen