Topper tussen Zwanenburg en NFC eindigt onbeslist

De topper in de zondag vierde klasse E tussen Zwanenburg en NFC heeft geen winnaar opgeleverd. De nummers drie en twee hielden elkaar in evenwicht met een 2-2 gelijkspel, waar koploper HBC van profiteert door een klein beetje uit te lopen.

Na een onrustig begin nam NFC in de tiende minuut de leiding in handen. Rogier Starke kreeg een vrije doortocht, zette goed voor en een slim overstapje van Robin Visser zorgde ervoor dat de bal bij Kees Rikers belandde. Hij schoot beheerst de 0-1 binnen. Hierna kwam Zwanenburg beter in de wedstrijd en resulteerde dit in een gelijkmaker. NFC-doelman Lendll Keizerweerd rekende op een voorzet van Kevin Verhoeve, die de bal op fraaie wijze vanaf de achterlijn in de korte hoek deponeerde.

Nog voor de theepauze pakten de gasten de voorsprong weer terug. Dennis Melkert leverde de bal af bij Koen Polfliet voor de 1-2 ruststand. Wederom moest Zwanenburg een achterstand goedmaken. Het betekende dat de ploeg van Mehmet Simsek wat feller begon aan de tweede helft. Na een kwartier kwam de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte. Rick van Veen kon niet bij een voorzet van Tim Hollander, maar de inlopende Justin Schouten wel: 2-2.

In het laatste halfuur probeerden beide ploegen aan te dringen om aan de leiding te komen. Zwanenburg-doelman René Jonker hield zijn team op de been met een aantal fraaie reddingen, waaronder een uiterste krachtsinspanning om een boogbal van Mels Otsen uit de kruising te tikken. Aan de andere kant van het veld was Van Veen dichtbij de winnende treffer voor de thuisploeg, alleen was deze kans niet aan hem besteed.

De gelijke stand haalde ook het eindsignaal. NFC blijft hierdoor tweede staan, Zwanenburg met twee punten minder derde. Koploper HBC heeft drie punten meer dan NFC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.