Topscorer Jupiler League Lars Veldwijk reikt topscorersprijs uit op Gala

Op het gala van Het Amsterdamsche Voetbal zullen Chelton Linger (OFC) en Lieselotte Wels (Buitenveldert) de prijs voor de topscorer van het BvCM topscorersklassement in ontvangst nemen. Deze prijs zal worden uitgereikt door een andere, zeer trefzekere spits: Lars Veldwijk, topscorer van de Jupiler League in het seizoen 2013-2014.

Als jeugdspeler van Legmeervogels en Argon trok Veldwijk op latere leeftijd de aandacht van FC Volendam en in het seizoen 2010-2011 debuteerde de aanvaller voor Het Andere Oranje. Uiteindelijk bleef het maar bij twee optredens voor Volendam, want FC Utrecht nam hem na dat seizoen over. In de Domstad speelde Veldwijk vijf wedstrijden in zijn eerste jaar en het jaar daarop werd de spits verhuurd aan FC Dordrecht.

Lars Veldwijk

Bij Dordrecht liet Veldwijk zien over welke kwaliteiten hij beschikt. In 31 wedstrijden voor Schapenkoppen scoorde hij 14 treffers en na seizoen bij Dordrecht stapte Veldwijk over naar Excelsior. Daar kwam de aanvaller helemaal los en was hij dertig maal trefzeker in de reguliere competitie. Ook in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie scoorde Veldwijk vier keer en de spits had dus een erg belangrijk aandeel in de promotie naar de eredivisie.

Nu Excelsior gepromoveerd is het ook nog maar de vraag of de in Uithoorn geboren Veldwijk volgend seizoen voor de Rotterdamse club zal uitkomen in de Eredivisie. In de winterstop ging een transfer naar het inmiddels gedegradeerde Roda JC niet door, maar de spits wordt nog steeds door meerde Eredivisie clubs begeerd. Tijdens de zomerse transferperiode zal er vast meer duidelijkheid komen over de toekomst van Veldwijk. Wie weet krijgen we het antwoord van hem op het Gala.

Lars Veldwijk 2x stier

Tijdens het gala op 26 mei zal Veldwijk samen met André Groot, directeur van BvCM Incassobureau , de prijs uitreiken aan Linger en Wels. Daarnaast winnen beiden een reis naar Barcelona, inclusief een bezoek van een wedstrijd van FC Barcelona. Linger maakte dit seizoen 26 doelpunten en de spits van OFC bleef op de laatste speeldag Joey Noorderbos van HBOK nipt voor. Wels maakte veertien doelpunten voor landskampioen Buitenveldert.

Voor het gala zijn er tot aanstaande vrijdag nog kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar. Tevens zijn er een zeer beperkt aantal VIP tafels beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Foto’s via Facebook Lars Veldwijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!