Topscorer Noordenbos verlaat HBOK voor Volendam

Na één seizoen bij HBOK in de zaterdag tweede klasse A vertrekt Joey Noordenbos alweer bij de club uit Zunderdorp. De topschutter, die dit seizoen met dertig doelpunten een belangrijk aandeel had in het kampioenschap, maakt de overstap naar de amateurs van Volendam in de hoofdklasse.

Het verschil tussen de tweede klasse en de hoofdklasse is groot, weet Noordenbos. Maar toch maakt hij de grote stap. “Ik wil kijken waar mijn top ligt. Die kans krijg ik nu in de hoofdklasse. Ik heb nog geen ervaring op hoog niveau, maar ik heb wel de ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen. Ik had voor mezelf een doel: topklasse, hoofdklasse of volgend seizoen met HBOK in de eerste klasse. Een paar clubs waren concreet, maar Volendam was de enige club die ik zag zitten.”

De komst van trainer Thijs Schipper (Huizen) naar Volendam speelde een rol in het besluit van Noordenbos. “Hij heeft me een paar keer zien spelen en was erg geïnteresseerd. Hij ziet in mij een fysiek sterke en snelle speler die garant staat voor een hoop doelpunten. Dat hoop ik ook in de hoofdklasse te presteren”, vertelt de 22-jarige topschutter, die bij Volendam de vervanger wordt van de vertrekkende Rachid el Yaakoubi (Koninklijke HFC).

Foto Rikus de Lange: Joey Noordenbos zorgt vanaf elft meter voor de 0-2 tegen Monncikendam
Foto Rikus de Lange: Joey Noordenbos zorgt vanaf elft meter voor de 0-2 tegen Monncikendam

Na een paar jaar bij OFC verkaste Noordenbos vorig seizoen naar HBOK. In zijn eerste seizoen was hij met dertig doelpunten erg belangrijk voor de ploeg van Don Guezen, dat kampioen werd in de tweede klasse A. Noordenbos kiest echter niet voor de promotie met HBOK, maar vertrek na één seizoen al naar de hoofdklasse. “Ik zie mezelf niet als een clubhopper. Ik wil gewoon presteren op het hoogst mogelijke niveau. En als er een club langskomt waar ik mijn ambitie waar kan maken, is dat een serieuze optie.”

Bij HBOK snappen ze het vertrek van hun topschutter. Noordenbos: “Ze begrijpen dat ik mezelf wil bewijzen in de hoofdklasse, al vinden ze het wel jammer. Toch gunnen ze het me allemaal. Ze zien het als een mooie stap, een beloning voor mijn spel dit seizoen.” Ondanks zijn dertig doelpunten, liep Noordenbos de topscorersprijs op twee doelpunten mis. “Het is jammer, zo had ik ook zelf een prijs kunnen winnen. Maar zelfs zonder die prijs ben ik erg trots op wat ik dit seizoen heb gepresteerd. Volgend seizoen wordt het moeilijker, maar ik denk er minstens vijftien te kunnen maken.”

Verslag Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)