Foto archief Jos Spitteler: Visser als doelman tegen Abcoude vorig seizoen

Topscorer RODA moet weer keepen

De topscorer van RODA’23, Robin Visser, zal de komende twee wedstrijden nood gedwongen weer het doel moeten verdedigen van zijn club. Daan Stevens moet namelijk nog twee wedstrijden schorsing uitzitten. De spits/keeper bracht zijn totaal vandaag tegen Hoofddorp (3-1 winst) maakte hij al weer zijn tiende van het seizoen.

Een paar weken gelden tegen OSM’75 werd Stevens met een rode kaart van het veld gestuurd. De KNVB legde hem een schorsing op van drie wedstrijden. Daarvan heeft hij er eentje uitgezeten en de andere twee gaan met ingang van maandag in. Tweede keeper Mike van Zwieten zit behoorlijk in de lappenmand. Als vervanger van Stevens brak hij in de wedstrijd tegen Abcoude vorig week zijn enkel. Trainer Ruud Visser kjan niet anders dan zijn zoon dus weer op doel zetten. Visser: “Het is jammer voor Robin want hij scoort er lekker op los de laatste tijd. Maar hij mag wel de strafschoppen nemen dus er kan nog wel aan zijn totaal gewerkt worden.”

Visser verdedigde de afgelopen jaren het doel van RODA’23 en werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste keeper van Amstelveen. Na het seizoen besloot hij dat het weer tijd werd om te voetballen. Na zijn beslissing zei hij toen: “Ik heb gewoon weer zin om te spelen. Om de paar jaar veranderd ik weer. Dan weer keepen, dan were spelen.”

Tegen hoofddorp begon Robin Visser gewoon in de spits omdat de schorsing van Stevens, hoe raar het ook is, pas morgen (maandag0 in gaat. Op zijn eigen manier maakte hij de 2-0. Vader en trainer Visser: “Via een scrimmage kwam de bal voor zijn voeten. Hij draaide goed weg en stond oog in oog met de keeper. Die kansen moet je Robin niet geven.” Visser junior had in de eerste helft al de score kunnen openen maar raakte de paal. Ook Dave Vos, terug van een blessure, raakte het aluminium maar dan de lat.

Na rust was het wel raak voor de ploeg uit Bovenkerk. De jong ploeg was beter dan Hoofddorp en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Vijf minuten nar rust tikte Daan van Huffel een voorzet van Stef Lelieveld  bij de tweede paal binnen. Vijf minuten later zorgde Visser voor de 2-0. Dave Vos, een afstand schot van zo’n twintig meter, zorgde voor de ruime marge van 3-0. Een kwartier voor tijd redde Hoofddorp nog de eer.

Foto Pascal Zegwaard: Robin Visser werd gekozen tot beste keeper van Amstelveen

Volgende week staat Visser dus weer eens op doel. Het is te hopen voor hem dat ze tegen Hillegom een strafschop krijgen.

Dinsdag publiceren we weer het nieuwe BVCM topscorers klassement. De koploper, Sjoerd Jens van AFC, scoorde niet dus wie weet is Visser weer een stapje hoger geklommen.