Home / Derde Divisie zaterdag / Topscorersklassement: Hertog nieuwe koploper

Topscorersklassement: Hertog nieuwe koploper

Er is sinds dit weekend een nieuwe koploper in het Amsterdamse topscorersklassement. Dave Hertog bezet sinds zondag de eerste plek. Zijn Pancratius verspeelde voor het eerste deze competitie punten, maar Hertog was opnieuw van grote waarde met 2 goals. Door die 2 goals kom het totaal van Hertog nu al op 16 goals in deze competitie.

“Al scoor ik nooit meer en winnen we alles ben ik blij”, zei Hertog toen we hem enkele weken geleden spraken. Maar hij lijkt voorlopig nog niet te stoppen met scoren en is de grote man bij Pancratius. In het topscorersklassement wordt hij gevolgd door Daniël Schermer van Purmersteijn, die tot nu toe 11 goals maakte. Schermer ging in de eerste weken aan kop, mede dankzij een vliegende seizoensstart met 4 goals in 1 wedstrijd. Daarna viel de doelpuntenprodcutie van Purmersteijn en Schermer wat terug, maar het gaat nu dus weer de goede kant op.

Achter Hertog en Schermer vinden we Yordi Teijsse en Raily Ignacio, van AFC die dit weekend beiden niet tot scoren kwamen. De top vier heeft inmiddels een gaatje geslagen naar de spelers daarachter.

Bekijk hier de hele stand in het Amsterdamse topscorersklassement

De winnaar krijgt aan het einde van het seizoen een cheque van Equipo Voetbalreizen.

Dave Hertog (Pancratius): ‘Al scoor ik nooit meer, maar winnen we altijd, dan ben ik blij’

Foto: Hans van Dijk

Send this to a friend