Home / Derde Divisie zaterdag / Topscorersklassement: Ignacio aan kop, nieuwe puntentelling voor Zondag 1a
Raily Ignacio

Topscorersklassement: Ignacio aan kop, nieuwe puntentelling voor Zondag 1a

Twee weken terug hadden we nog maar liefst 4 koplopers in het Amsterdamse Topscorersklassement. Raily Ignacio, Yordi Teijsse, Dave Hertog en Tim Freriks stonden allemaal op eenzelfde aantal punten. Inmiddels heeft Ignacio zijn kans gegrepen om weg te lopen.

De spits van AFC maakte vorig weekend tegen Rijnsburgse Boys maar liefst 4 goals en gaat daardoor weer aan kop. Ploeggenoot en concurrent Yordi Teijsse maakte ook 2 goals en zit hem dus op de hielen. Dave Hertog en Tim Freriks zagen hun wedstrijden afgelast worden door de storm. Zij krijgen dus later nog de kans om een nieuwe aanval op de koppositie te doen.

Verder zijn er flink wat verschuivingen geweest omdat de puntentelling voor spelers uit Zondag 1a is aangepast. De Meern trok zich onlangs terug uit de competitie en Papendorp werd door de KNVB geroyeerd. Dat betekent dat de resultaten tegen die clubs komen vallen en er dus flink wat goals wegvielen. Er zitten nu dus nog maar 12 teams in Zondag 1a, wat betekent dat elke ploeg slechts 22 wedstrijden speelt. Daarom hebben we de weging van goals in Zondag 1a aangepast. Elke goal levert nu 1,4 punt op, zodat de weging weer eerlijk is in vergelijking met de andere competities.

Bekijk hier de stand in het Topscorersklassement 

De winnaar ontvangt aan het einde van het seizoen een cheque van Equipo Voetbalreizen 

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend