Jesse van Huisstede scoorde vorig seizoen 34 doelpunten.

Topspits van Huisstede verlaat Weesp voor Jos Watergraafsmeer

Jesse van Huisstede gaat Weesp verlaten. De spits was dit seizoen goed voor 34 doelpunten in de tweede klasse en dat leverde belangstelling op van veel clubs. Maar liefst twaalf clubs streden om de handtekening van Van Huisstede maar de topscorers besloot uiteindelijk zijn geluk te beproeven bij Jos Watergraafsmeer. “Het is voor mij prettig dat Jos in de stad zit waar ik ook woon en ik heb vooral mijn gevoel laten beslissen en dat was bij Jos het beste.”

Met het aantrekken van Van Huisstede heeft Jos de beoogde topspits in huis gehaald en ook van Huisstede hoopt er volgend seizoen weer op los te scoren. “Natuurlijk hoop ik ook bij Jos veel te scoren maar het zal vooral investeren worden. Ik ga daar drie keer per week trainen en ik ben nog jong dus ik kan nog veel leren van de spelers om mij heen.”

Terwijl van Huisstede in de tweede klasse zijn strepen inmiddels heeft verdiend zal hij volgend seizoen in de Hoofdklasse opnieuw moeten beginnen aan bouwen zijn reputatie. “Ik heb met de trainer van Jos gesproken (Sander Middelbeek red.) en hij kon me natuurlijk geen basisplaats beloven. Ik begin hier gewoon weer op nul.”

Hoewel van Huisstede er uitkijkt naar deze nieuwe uitdaging gaat hij zijn oude club Weesp ook heel erg missen. “Ik ga de club met pijn in het hart verlaten. Het was een fantastische club en ik ben hier ook echt vrienden geworden met mijn teamgenoten.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)