TOS-Actief benoemt Wesley Venema tot nieuwe hoofdtrainer

Wesley Venema is vanaf komend seizoen weer als trainer actief. De oefenmeester, die aan het einde van vorig seizoen op het laatste moment de stekker uit De Meteoor (zaterdag) moest trekken, is aangesteld door TOS-Actief om daar de nieuwe Zaterdag 1 te begeleiden.

Dit jaar jeukt het bij hem aan alle kanten. Het trainersvak heeft hij gemist en in Amsterdam-Oost kan Venema weer aan de bak. “Na een open sollicitatie werd ik uitgenodigd voor een gesprek en er was meteen een klik. Ik kon mij vinden in de visie van de club. Voor mij was het snel duidelijk dat dit de juiste club voor mij is. We willen het niveau van TOS-Actief omhoog gooien en de jeugd daarin meenemen om de clubcultuur te bewaken.”

De Amsterdammers starten vanaf komende zomer weer met een zaterdagelftal. Eén verplichting die Venema heeft meegekregen is dat de selectie moet worden opgezet volgens de twee-plus-één-regel: van de drie spelers moeten er twee een TOS-verleden hebben. “Dat vind ik een goed idee. Er zijn een hoop oud-spelers die terugkomen en zij geloven ook in het verhaal. De club is ermee bezig om de selectie op peil te krijgen, waarna ik eventueel een paar versterkingen erbij kan halen. Ik stap erin met heel veel passie en plezier. Ik wil hier echt iets neerzetten en we hebben ook echt de intentie voor een langere samenwerking. Minimaal drie jaar. Ik ben geen clubhopper, ik hou er niet van om over een jaar weer weg te zijn. Ik wil echt iets bewerkstelligen.”

Zijn nieuwe werkgever ziet in Venema “een ambitieuze trainer die met zijn enthousiasme en kijk op voetbal iets extra’s brengt aan de club”, zegt Thomas Obrien-Coker namens Technische Zaken. “Hij heeft bij De Meteoor bewezen dat hij met beperkte middelen in een zeer sterke vierde klasse de nacompetitie te kunnen halen. We hebben er vertrouwen in dat we met hem een mooie basis kunnen leggen voor selectievoetbal en doorstroom vanuit de jeugd.”

De oefenmeester heeft de lijn omhoog al uitgestippeld. Het eerste seizoen staat in teken van ‘veel plezier en acceptatie’. Na het eerste jaar heeft hij een beter beeld van de competitie en kan de volgende stap gezet worden. Het derde jaar staat in het teken van oogsten. “Het is geen pré om te promoveren, maar je moet wel doelstellingen maken om ergens naartoe te werken. We zijn geen campingelftal, we zijn een sportvereniging. Iedereen die in een eerste elftal speelt, wil winnen. En het moet voor iedereen duidelijk zijn dat we prestatiegericht werken.”

Foto v.l.n.r.: Thomas Obrien-Coker (technische zaken), Wesley Venema (trainer) en Pepijn Smits (voorzitter)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)