TOS Actief blijft winnen

TOS Actief heeft in Zaterdag 4c de lastige uitwedstrijd tegen ZSGOWMS met 4-3 gewonnen, maar gemakkelijk ging het niet. Binnen 5 minuten stond de ploeg van Radjin de Haan met 2-0 achter, maar die achterstand werd binnen een half uur omgedraaid in een 2-3 voorsprong. ZSGOWMS kwam wel weer terug, maar topscorer Tom Schoonderwoert zette TOS Actief weer op voorsprong en dat gaven zij niet meer weg.

TOS Actief is de laatste weken goed op dreef, maar begon de wedstrijd erg zwak. ZSGOWMS kwam wel goed uit de startblokken en binnen vijf minuten stonden zij op een 2-0 voorsprong door twee goals van Marouan el Kassimi, waarbij de 2-0 werd gescoord uit een strafschop. De achterstand schudde TOS Actief wakker en uit een mooie aanval maakte Kibrom Tsadik de aansluitingstreffer. Zeven minuten later viel de gelijkmaker. In een overvol doelgebied gleed de bal over de lijn door een been van een speler van ZSGOWMS. Youssef El Mhassani wist TOS Actief op voorsprong te brengen, maar twee minuten later was het alweer 3-3. Topscorer aan TOS Actief kant, Tom Schoonderwoert, nam ook zijn goaltje weer mee en zette vlak voor rust TOS Actief weer op voorsprong. Met een 3-4 stand gingen de beide ploegen de rust in.

Na rust werd het voetbal minder, maar de inzet niet. TOS Actief koesterde de voorsprong en ZSGOWMS wilde gaan voor de gelijkmaker. Het werd een slag op het middenveld met enkele pittige duels. Toen de goed fluitende scheidsrechter na 90 minuten er een eind aan maakte, was de vreugde bij TOS Actief groot, want gedeeld koploper in de stand en bovenaan in de 2e periode geeft vertrouwen voor de toekomst.

Interim-trainer Radjin de Haan van TOS Actief: “Wij begonnen te slap aan de wedstrijd en dan sta je al heel snel met 2-0 achter. Ik ben trots op de ploeg dat zij zich snel herpakten en uiteindelijk de overwinning binnen wisten te slepen. Door de resultaten op de andere velden doen wij lekker mee voor de prijzen.” De Haan vervangt tijdelijk Hans Bergsma, die volgend seizoen weer voor de groep staat. Hoe ziet de toekomst van Radjin de Haan er uit volgend seizoen? De Haan: “Het is goed toeven in Amsterdam. Leuke wedstrijden en een zeer spannende competitie. Ik heb het prima naar mijn zin bij TOS, maar wist dat het alleen voor dit seizoen is. Hans neemt het volgend jaar gewoon weer over. Zelf heb ik nog geen concrete plannen voor het komende seizoen en zie alles wel op mij afkomen. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen.”

Aanstaande zaterdag speelt TOS Actief thuis tegen Vlug en Vaardig en gaat ZSGOWMS naar Kadoelen. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)