Hans Bergsma

TOS-Actief verrast met Hans Bergsma als nieuwe trainer

Eind januari kondigde Hans Bergsma op Het Amsterdamsche Voetbal aan dat hij Wartburgia ging verlaten. Niet lang daarna hing TOS-Actief al aan de lijn. En zo ontstond een voor velen waarschijnlijk verrassende samenwerking. Bergsma is komend seizoen de hoofdtrainer van TOS-Actief, dat uitkomt in de vierde klasse zaterdag.

“Hans stond al op ons lijstje, maar na jullie artikel hebben we hem meteen gebeld. We hebben met hem gesproken over onze visie en plannen voor de toekomst. We willen de jeugd meer in verbinding brengen met het eerste elftal en willen ook met het eerste elftal graag stappen zetten”, vertelt Thomas Obrien-Coker, secretaris van de club.

Bergsma was verrast door het belletje van TOS-Actief, maar wel meteen enthousiast: “Ik had hier meteen een heel prettig gevoel over. Ik heb prettige gesprekken gehad met het bestuur, de assistent-trainer en de aanvoerder en ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan.” De trainer gaat dan ook vanaf begin juni al aan de slag met zijn nieuwe selectie: “Ik ben iemand die gelijk zijn stempel wil drukken. We willen voor de zomer al een paar weken gaan trainen. En vervolgens van eind juli tot en met september. Dan kunnen we de groep goed neerzetten en moeten ze er klaar voor zijn.” Hij is niet van plan om een blik nieuwe spelers open te trekken: “We gaan het in eerste instantie doen met de spelers die de afgelopen jaren de kern hebben gevormd bij TOS-Actief. Maar wie weet komen er nog wat spelers bij.”

Het zou ook kunnen dat er vanuit de jeugd spelers aansluiten, want ook daar gaat Bergsma een rol spelen. De bedoeling is dat verschillende jeugdelftallen af en toe voor de selectie trainen, zodat Bergsma kan assisteren bij de trainingen van die teams. “Op die manier kunnen we de jeugdopleiding een boost geven en spelers makkelijker laten aansluiten. Daarnaast is het natuurlijk ook enorm leerzaam voor de jeugdtrainers om met Hans te werken”, vertelt Obrien-Coker enthousiast.

Maar de focus ligt uiteraard op het eerste elftal: “We gaan niet meteen roepen dat we voor promotie gaan. Maar we hebben Hans ook niet binnengehaald voor de middenmoot . Dat past niet bij hem en niet bij onze ambities.” Daar lijkt de trainer het helemaal mee eens te zijn: “Ik hoop TOS-Actief op een hoger niveau actief te krijgen en de club staat daar open voor. Velen vinden dit misschien een verrassende keuze, maar ik heb er vooral enorm veel zin in.” Samen met clubman Marcel Beumkes, die aanblijft als assistent, wacht Bergsma een mooie uitdaging.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)