TOS-Actief wil eerste elftal weer laten opbloeien

TOS-Actief gaat weer een vlaggenschip optuigen. De club besloot afgelopen seizoen te stoppen met een eerste elftal, maar wil deze weer laten herleven om een betere doorstroming vanuit de jeugd te kunnen realiseren.

Dit seizoen bleek dat het eerste elftal erg gemist werd, waardoor bestuurslid technische zaken Thomas Obrien-Coker het genoodzaakt vond om deze weer op te starten. “Wij dachten dat de club wel zonder eerste elftal kon, maar dit seizoen zijn wij erachter gekomen dat het veel meer impact had dan vooraf gedacht. Met een eerste elftal komen er toch veel meer mensen op de club af. De mensen op de club misten een eerste elftal en wij misten de mensen.”

Er werd besloten te stoppen met het vlaggenschip omdat de selectie niet genoeg binding bleek te hebben met de club. Dit wil de club nu voorkomen door het anders aan te pakken met een twee-plus-één-regel. “Dat houdt in dat van de drie spelers er twee moeten zijn met een TOS-verleden. Zo willen wij meer continuïteit en een betere doorstroming van de jeugdopleiding. Het team moet een mix worden van jongens van de club en een aantal spelers van buitenaf. Wij hebben al spelers benaderd en nu is het afwachten. Eerst is ons doel om een trainer te neerzetten en hopen dat hij ook wat spelers kan meenemen.”

De club hoopt in eerste instantie weer een eerste elftal te krijgen waar ze trots op kunnen zijn. Voor de rest kijkt de club op sportief gebied nog niet echt vooruit. “Wij zijn niet gebonden aan een positie op de ranglijst. Het gaat ons er eerst om dat wij een team hebben dat verbonden is aan de club en van daaruit gaan wij bekijken wat ons plafond is. We gaan niet roepen daar wij meteen binnen vijf jaar naar de tweede klasse willen, want dat zie je vaak bij clubs, maar dat lukt niet altijd. Het gaat ons erom dat het weer leeft binnen de vereniging.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)