Totale offday SDO leidt nederlaag bij DEM in

In een rechtstreeks duel om de tweede plek in de zondag Hoofdklasse heeft SDO een slechte beurt gemaakt. De ploeg van Koen Janssen verloor op bezoek bij promovendus DEM met 2-0 en dat was, gezien het vertoonde spel van de Bussummers, volledig terecht.

Beide ploegen kenden elkaar nog van voorgaande edities in de eerste klasse en net als destijds was DEM een lastige tegenstander voor SDO. De thuisploeg was grote delen van de eerste helft de bovenliggende partij en dat resulteerde in een aantal goede aanvallen en kansen. De openingstreffer viel na negentien minuten. Een rommelige kluts net buiten het Bussumse strafschopgebied viel plots voor de voeten van Martijn Kuijs, die doelman Rolf Hazelaar vanaf een meter of tien simpel passeerde: 1-0.

SDO probeerden het na de tegentreffer wel, maar kwam slechts sporadisch tot het vloeiende spel van vorige week tegen AWC. Eén van de oprispingen leverde direct een dot van een kans op. Glenn Hemmers profiteerde van aarzelend uitverdedigen van DEM, passeerde de laatste verdediger en stond ineens oog in oog met doelman Adrichem. De sluitpost redde vervolgens goed op de inzet van Hemmers.

Enkele minuten voor rust verdubbelde DEM de voorsprong. Nu kreeg Cerilio Cijntje (vorig seizoen Ajax, red.) de bal mee, hij omspeelde Hazelaar en bepaalde de ruststand op 2-0. Daarmee was de wedstrijd na de eerste helft eigenlijk al gespeeld. SDO ging het laatste halfuur ‘va banque’ spelen en dwong daarmee in ieder geval een licht overwicht af. Toch mistte ook hier de overtuiging om dit overwicht in doelpunten uit te drukken.

Er kwamen wel kansen, maar de Bussumers waren simpelweg niet in staat om deze te promoveren en de wedstrijd weer spannend te maken. Door de ruimte die SDO liet, kreeg de thuisploeg aan de andere kant aantal goede mogelijkheden en was het vooral aan doelman Hazelaar te danken dat de score hierdoor niet verder opliep.

Door de 2-0 nederlaag moet SDO nu DEM voor zich dulden. De Bussummers zakten naar de derde plaats, één punt achter nummer twee DEM en zes achter koploper Hoogeveen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.