Trainer Bras van NFC stapt op

Trainer Ton Bras jr. van NFC heeft bij zijn bestuur aangegeven dat hij per direct wil stoppen als trainer van NFC zondag. Het bestuur heeft zijn verzoek gehonoreerd en gaat op zoek naar een nieuwe trainer. NFC dat vorig jaar degradeerde uit de derde klasse en het momenteel met 4 punten uit twee wedstrijden niet slecht doet in de vierde klasse raakt zijn trainer dus kwijt.

Aan de resultaten ligt het niet. Ton Bras jr. kan zijn drukke baan en het trainerschap niet meer combineren. Een moeilijke beslissing.

Bras jr.:’Ik heb een extra taak binnen mijn baan erbij gekregen, waardoor ik soms 70 uur per week werk. Een goede voorbereiding van de trainingen is niet meer mogelijk. Ik betrapte mezelf erop dat ik soms in de auto naar de training de oefenstof zat te verzinnen. Dat is niet goed voor de club en de spelers’.

Bras jr. die zich net als zijn vader zeer betrokken voelt bij de club vindt het wel erg jammer.
Bras jr.:’Ik heb een leuke, jonge en talentvolle spelersgroep. Dan is het wel erg jammer dat ik dat op moet geven. De zondagen ging het wel, dat is lekker ontspannen, maar doordeweeks ben ik geen uur meer thuis. NFC is wel mijn club geworden.’

Hoe het nu verder moet is nog niet duidelijk. Bras en de club hopen dat er een goede oplossing komt.
Bras jr.:’Zondag sta ik nog voor de groep en de zondag erna misschien ook nog wel, hoewel ik het voor iedereen beter vindt als er snel een nieuwe trainer wordt gevonden. Als de spelers weten dat je weggaat, kun je ook maar beter zo snel mogelijk weg zijn.’

Het bestuur zal snel actie gaan ondernemen en hoopt binnen een paar weken met een nieuwe naam te komen.

Ton Bras jr.
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC