Trainer Calvin Blankendal trekt schoenen weer aan om Lebo te ondersteunen

Tussen de spelers van ASV Lebo en ‘T Knooppunt (1-9) stond vrijdagavond in de Amsterdamse zaalvoetbalderby één opvallende naam: Calvin Blankendal. Vanwege personeelsproblemen en tegenvallende prestaties trok de 43-jarige oefenmeester van ASV Lebo zelf ten strijde.

Blankendal voelde zich verplicht om zijn spelers ook binnen de lijnen bij te staan. “We zitten in een moeilijke fase. Als ik zie dat mijn broeders het moeilijk hebben, ben ik bereid ze daarin te ondersteunen. Op dit moment missen we enige routine door het wegvallen van sommige spelers of dat ze niet fit zijn. Nood breekt wet. Dat betekent dat ik ook met mijn voeten in de klei moet staan.”

20161104-lebo-knooppunt-foto-rickysportphotography-calvin-blankendal-speler

Vier jaar geleden borg de oud-international zijn zaalschoenen op. “Ik trainde vaak wel met de jongens mee, maar ben absoluut niet fit.” In totaal hield Blankendal het vijf minuten vol. Vlak voor tijd was hij dicht bij een doelpunt, maar stond de paal in de weg. “Ik zal de hele week nodig hebben om hiervan te herstellen. Of dat het waard was? Ik hoop dat de jongens er iets aan hebben gehad, dat ze mij gaan vertrouwen. Als ik weer nodig ben, zal ik nogmaals doen.”

Blankendal kon de neerwaartse spiraal waar de regerend landskampioen zich in begeeft niet keren tegen de stadsgenoot. Ondanks een goede start werd met 1-9 verloren van ‘T Knooppunt. “We begonnen goed, omdat we ons aan de afspraken hielden. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de afspraken niet meer goed uitgevoerd.” Die zijn immers van groot belang volgens de oefenmeester. “Wij hebben niet de spelers die kwalitatief goed genoeg zijn of zoveel ervaring hebben dat ze kunnen freewheelen. We moeten ons echt aan de afspraken houden. Het is jammer dat die te snel werden losgelaten.”

20161104-lebo-knooppunt-foto-rickysportphotography-jeroen-de-groot-en-calvin-blankendal

De grote nederlaag in de Amsterdamse derby betekende dat ASV Lebo steviger op de laatste plaats staat. Zes wedstrijden gespeeld, nul punten. Toch is het volgens Blankendal nog geen tijd voor zorgen. “We gaan ons pas zorgen maken als we de fase die er nu aankomt niet goed doorkomen. Tegen ‘T Knooppunt wisten we dat het alles of niks was. Hoe we het vanaf deze week gaan doen, weet ik niet, maar we zullen echt punten moeten pakken.”

Foto’s: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)