HBOK trainer/coach Juan Coto per direct weg

Trainer Coto per direct weg bij HBOK, Tijs Schipper pakt de leiding

HBOK heeft deze week afscheid genomen van trainer-coach Juan Hernandez Coto. Volgens de clubleiding is er binnen de eigen gelederen te weinig draagvlak om de samenwerking voort te zetten.

De hoofdtrainer begon in januari van 2022 als opvolger van de vertrokken Kai Meeuwsse bij HBOK, promoveerde met HBOK maar kende tot nu toe een uiterst moeizaam seizoen. De ploeg staat op de laatste plaats in Zaterdag 1a, wat degradatie betekent aan het einde van het seizoen als dat niet veranderd.

Verklaring

Vice-voorzitter en bestuurslid technische zaken Daan Braspenning verklaart het besluit om van Coto per direct afscheid te nemen: “We hebben de laatste tijd veel gesprekken gehad en geprobeerd verandering teweeg te brengen. We hoopten dat de ommekeer kwam, maar in de weken erna zag je hetzelfde patroon toch weer terugkomen. De positie waar we staan is niet bepaalt rooskleurig en tussen de trainer-coach en de groep was niet heel veel vertrouwen meer. Er was geen onrust, maar je merkte gewoon dat de klik er niet meer was. We hebben werderom met elkaar gezeten en in goed overleg is dit besloten.”

“We willen uiteraard ons handhaven. Het is jammer, want we zitten hier niet op te wachten. In de winterstop, tijdens het geslaagde trainingskamp, zijn er al gesprekken gevoerd en is afgesproken met elkaar de schouders eronder te zetten. Dat gaat nu ook gebeuren, alleen met een andere trainer voor de groep. Juan begreep het. We vinden hem een goede kerel, een goede trainer maar de klik was er gewoon niet meer met de spelersgroep.”

Voor het nieuwe seizoen 2023/2024 trok HBOK trainer-coach Mohad Zaoudi van AFC reeds aan.

Tijs Schipper

Marker Tijs Schipper was in het verleden onder andere trainer-coach van VVSB, Volendam en stond ook nog even aan het roer bij cup-fighter sv Spakenburg, als ad interim. Hij stond toen Arnold Klein (hoofdtrainer sv Huizen, red.) bij, die op zijn beurt al snel weer werd vervangen door Joop Gall.

“In Tijs Schipper hebben we een ervaren trainer-coach binnen voor de komende periode, die wij overigens al kenden. Tijs heeft op niveau getraind, het is een warme man. We willen iets gaan creëren de komende maanden. De aankomende wedstrijden spelen wij tegen directe concurrenten. Hopelijk komt er een positieve ommekeer”, sluit Braspenning af.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)