Trainer Hans Schakel vlak voor nacompetitie rond met AMVJ

In de week voorafgaand aan de start van de nacompetitie heeft Hans Schakel zijn contract bij AMVJ verlengd. De oefenmeester is in Amstelveen bezig aan zijn eerste seizoen in Amstelveen. “We wilden allebei met elkaar door, het heeft alleen even geduurd.”

In tegenstelling tot veel van zijn collega’s ging Schakel pas laat om de tafel met de club. “Dat komt door de cultuur van de club, AMVJ is een rustige club en neemt de tijd. Het eerste gesprek vond pas in maart plaats. Al was vanaf het begin al duidelijk dat het goed zou komen: ik heb het naar mijn zin en de club wil ook graag met mij door. Er moesten alleen nog wel een paar details worden afgerond, dat heeft even geduurd.”

Hans Schakel AMVJ

Een van die details is een eigen fysiotherapeut bij het eerste elftal. “Dat was wel nodig. En ook beter voor de veiligheid en gezondheid van de spelers.” Daarnaast zal de selectie, net als vorig seizoen, vrijwel intact blijven. Dat stemt Schakel tevreden. “De jongens spelen graag met elkaar. Er zullen een paar gerichte versterkingen bijkomen, maar die moeten wel qua persoonlijkheid goed in groep passen. Dat is met de aanwinsten van vorig seizoen ook gelukt.”

AMVJ greep op één punt naast het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A – WV-HEDW ging er met de medailles vandoor – dus wacht de ploeg nu nacompetitie. Daarin is de eerste tegenstander Woudenberg. “We kijken er erg naar uit. We zullen alles moeten geven en ervan genieten, maar als we realistisch zijn spelen tegen sterke ploegen. Een groot deel van de spelers heeft de ervaring van vorig jaar (in eerste ronde na strafschoppen uitgeschakeld tegen JSV/Nieuwegein, red.), daar kunnen we misschien ons voordeel uit halen.”

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)