Home / Algemeen / Trainer Jordi van Beek vanaf januari terug bij Kadoelen

Trainer Jordi van Beek vanaf januari terug bij Kadoelen

Vanaf 1 januari Is Jordi van Beek weer terug als trainer van Kadoelen. Hiermee volgt hij de vertrokken Erwin Römer op die drie weken geleden besloot definitief te stoppen om voor zijn maatschappelijke carrière te gaan. Tot de terugkeer van Van Beek zullen Mathijs Nierop en Arie Seekles de taken blijven waarnemen.

Van Beek is geen onbekende bij de Amsterdammers. Twee jaar was hij trainer van het eerste elftal, maar afgelopen zomer besloot hij te vetrekken naar Sporting Krommenie. Toen Kadoelen Van Beek benaderde na het opstappen van Römer hoefde hij niet lang na te denken. “Vanaf januari ga ik ook minder werken zodat ik meer tijd voor het voetbal heb. In mij werk maak ik een verbinding tussen scholen en verenigingen om te helpen en dit jaar toevallig ook bij Kadoelen. Elke week kom ik er nog en zo blijf je in contact met de mensen van de club. Na het ontslag van Römer heb ik aangegeven dat ik altijd bereid ben om te helpen. De club wist wat ze aan mij hadden dus zo zijn wij tot een akkoord gekomen.’’

De terugkeer bij Kadoelen kwam sneller dan verwacht. Na acht wedstrijden heeft de ploeg pas zeven punten gepakt. Voor een coach niet een ideaal moment om in te stappen. “Mijn instapmoment twee jaar terug bij Kadoelen streden wij ook voor degradatie, dus ik ga hetzelfde doen als toen. Wij hebben een team dat goed kan voetballen. Ik heb ze een aantal keer zien spelen dit seizoen en het zijn nog steeds dezelfde voetballers als vorig jaar.’’

Voor Van Beek wordt de dubbelrol als trainer geen probleem. Hij voelt zich zelf een beetje bezwaard naar andere trainers toe. ‘’Er zijn meer trainers dan kerken. Het is een eer om twee ploegen te mogen trainen. Het is ook een manier om elkaar te helpen. Bij Kadoelen ben ik op zaterdag en bij Sporting Krommenie op de zondag. De trainingsavonden zijn aangepast zodat ik bij beide training kan blijven geven.’’ Afgelopen seizoen vertrok de oefenmeester om meer tijd te hebben om zijn kinderen te zien voetballen op de zaterdag. ‘’Ik heb vooraf ook al aangegeven dat ik nog wel de tijd wil hebben om mijn kinderen te zien voetballen. De speelschema’s heb ik bekeken en nu kan ik iets later op de club komen.’’

De doelstelling voor Kadoelen blijft hetzelfde zoals die de afgelopen jaren was onder van Beek. ‘’Spelen voor een periode is de doelstelling. Als je kijkt naar de spelers moet je hetzelfde kunnen halen. Iedereen van de basis is gebleven en er zijn nog een aantal sterke spelers bijgekomen. Ik weiger te denken om te geloven dat wij een degradatieploeg hebben. De afdeling waar wij nu inzitten is sterker dan vorig seizoen. Kadoelen zal tot de winterstop zijn punten moeten pakken en een goede serie neerzetten. Dan kijken we over paar maanden wel waar we staan.’’

Foto’s John Beckman