Otto Gilds, weg als trainer van Nieuw West

Trainer Nieuw West per direct weg

Trainer Otto Gilds van Nieuw West is per direct weg bij het eerste elftal van de club, spelend in zondag 3C. In een kort gesprek met het bestuur was het snel duidelijk dat er geen toekomst meer is voor Gilds bij de club. Beide partijen maakten er verder weinig woorden aan vuil. De aanleiding van het besluit is onduidelijk. In een gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal doet Gilds ingehouden zijn verhaal.

Gilds:’Ik werd op het matje geroepen en dit was niet voor de eerste keer. Mij werd gevraagd of het niet beter was dat we uit elkaar gingen. Toen wist ik genoeg en heb ik mijn conclusies getrokken. Ik heb binnen de club al langer een meningsverschil hoe ik te werk wil gaan. Ik heb nu eenmaal andere denkbeelden hoe ik met een selectie wil werken. In mijn ogen staat de club niet echt open voor verandering, maar dat is mijn mening.’

Hiermee blijft het rommelen binnen de club, waar al menig trainer de revue is gepasseerd. Daarnaast is er bij wedstrijden van Nieuw West nog al eens wat rumoer, soms uitmondend in rode kaarten. Het beeld dat de buitenwacht heeft over de club is niet altijd positief.

Gilds:’Het is een aparte club, maar ik sta daar wel open voor. Als volwassen mensen moet je je op het voetbal kunnen concentreren en dat deed ik. Ik heb een goede ploeg, het is een kwestie van tijd eer zij beter gaan presteren. We moeten er alleen geen praatclub van maken en de emoties de overhand laten nemen. Ook moeten we als club niet altijd denken dat we bij voorbaat al worden benadeeld. In het veld zijn we gewoon kerels en wordt er van twee kanten gestreden.’

Over het feit dat er misschien wel meer speelt dan een verschil van inzicht is Gilds ingehouden.
Gilds:’Ik ga niet met modder gooien. Ik draag de club een warm hart toe. Ik ben opgelucht dat het voorbij is, want ik kon niet werken zoals ik wil. Om nu achteraf verwijten te gaan maken en mensen persoonlijk aan te vallen, daar hou ik niet van. Ik ga ervan uit dat het omgekeerd ook zo is. Laat ik het erop houden dat we goed uit elkaar zijn gegaan.’

Het avontuur bij Nieuw West is dus voorbij voor Gilds. De ervaren trainer heeft al een nieuwe aanbieding gekregen, waar hij nog even niet op in gaat.
Gilds:’Ik doe nu even niets. Ik heb ook een privéleven waar ik wat meer aandacht aan ga besteden. Ik weet zeker dat er wel weer een nieuwe uitdaging komt waar ik op in zal gaan.’

Otto Gilds, weg als trainer van Nieuw West
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)