Trainer Pancratius met vijf aanwinsten vol goede moed naar nieuwe seizoen

Na de degradatie van Pancratius naar de tweede klasse is de nieuwe oefenmeester Bart Jansen al druk bezig met het komende seizoen. Pancratius heeft haar selectie voor komend seizoen zo goed als rond.  Vier spelers vetrekken en de trainer kan vijf nieuwe spelers verwelkomen. Jansen: “ Ik heb nog plek voor twee spelers.”

Jansen: “Helaas verliezen we door de degradatie Tony Schreurs aan Ter Leede. We wisten dat Tony zou vertrekken bij degradatie. Gelukkig behouden we wel de talentvolle Roy Deken. Op het laatste moment werd hij door AZ niet aangenomen en vervolgens sloot hij bij ons te blijven en niet in de A1 van AFC te gaan spelen. Daar ben ik echt heel blij om.”

Naast Schreurs was het ook al zeker dat Menno Schelling , Justin Ruyter (beiden EDO) en Sander Aznar Martinez (WVHEDW) zouden vetrekken. Daar tegen over staat de komt van een vijftal nieuwelingen. Van HBOK komen doelman Rogier Schrama en verdediger Edinho Lith.  Nathaniel Cathalina (CSW), Jamal Hofwijks (Buiksloot) en Danny van Ingen (Hoofddorp) zijn de drie andere aanwinsten. Jansen: “Ik heb nog twee plaatsen open in de selectie voor komend jaar. Ik ben nog op zoek nar twee aanvallend ingestelde spelers. Als ik die weet te vinden de komende weken dan ben ik erg tevreden.”

Edinho Lith keert na een uitstapje bij HBOK weer terug bij Pancartius
Edinho Lith keert na een uitstapje bij HBOK weer terug bij Pancratius

Pancratius blijft ondanks de degradatie komend seizoen drie keer per week trainen. Al zal er wel wat veranderen aan de manier van trainen. Jansen: “ De werkwijze zal zeker anders zijn. Ik heb vanaf het begin aangegeven dat ik veel meer individueel wil gaan werken. We hebben dus ook een behoorlijke investering gedaan in de trainersstaf. Voor de selectie (eerste en tweede elftal) heb ik 36 spelers. Die worden straks begeleid door zes of zeven trainers. Op die manier kunnen we veel aandacht geven aan het individu.”

Komend seizoen zal Pancratius ook met eerste zaterdagelftal starten. Jansen: “Dat is een pilot binnen de club. Het eerste zaterdagteam en het tweede zondagelftal zullen als opleidingselftallen dienen voor het eerste team.  Zoals de organisatie nu staat, inclusief nog twee nieuwe spelers, denk ik dat we zo snel mogelijk kunnen terug keren in de eerste klasse.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)