Home / Algemeen / Trainer Peter Kruithof al na zeven wedstrijden weg bij Zuidoost United

Trainer Peter Kruithof al na zeven wedstrijden weg bij Zuidoost United

Peter Kruithof heeft na zeven wedstrijden als trainer van Zuidoost United besloten te vertrekken. De oefenmeester werd in de zomer naar de zaterdag vierdeklasser gehaald om de boel weer op de rit te krijgen, maar na zeven nederlagen was de maat vol voor Kruithof.

“Ik ben dertig jaar trainer geweest en was in principe gestopt. Zuidoost United kwam alsnog bij me langs en wilde dat ik de boel op de rit zou zetten bij de zaterdag vierdeklasser. Ik dacht dat het zou lukken. Er was alleen te weinig kwaliteit binnen de selectie en een gebrek aan discipline. Ik heb het geprobeerd, maar ik kreeg het er niet in.”

Een van de redenen van de tegenvallende resultaten – Zuidoost United verloor alle wedstrijden – was het ontbreken van een doelman. “Er was geen keeper. We hebben een speler in het doel gezet, terwijl hij dat nooit heeft gedaan. Elke wedstrijd ging het in de eerste helft nog redelijk, maar het brak ons op na rust. De tegenstander had het door. Dat heeft ons veel tegendoelpunten gekost.”

Na de 5-0 nederlaag op bezoek bij VIOD (25 oktober, red.) was de maat vol voor Kruithof. “Ik doe het voor mijn plezier, maar na zeven wedstrijden had ik dat niet meer. Onderling was er veel onenigheid, elke week kwamen wel problemen. Het was geen team. Ik heb alles geprobeerd, we hebben met elkaar gesproken, maar het houdt een keer op als ik elke week straffen moet geven. Misschien ligt het ook wel aan mij, maar er was voor mij geen perspectief meer om door te gaan.”