Trainer Purmerend ontslagen na vechtpartij met speler

Jerry van der Wijst is per direct ontslagen bij FC Purmerend. De oefenmeester van de zondag tweedeklasser en speler Gerrie Bosschieter gingen vorige week, in een volle kantine, met elkaar op de vuist waarbij er rake klappen vielen. Ook werd er grof gescholden in een volle kantine. Afgelopen dinsdag besloot de spelersgroep dat Van der Wijst een grens heeft overschreden en dat zij niet meer verder willen met de trainer.

Aanleiding van het conflict tussen speler en trainer was de selectie voor de wedstrijd van afgelopen zondag tegen SEW. Toen bekend werd dat speler Gerrie Bosschieter niet werd opgeroepen ging hij verhaal halen bij trainer Van der Wijst. Boogschieter ging verhaal halen omdat Karim Akhajjam wel werd opgeroepen terwijl deze speler pas net van Magreb 90 was overgekomen.

Nadat Bosschieter en trainer Van Der Wijst in een kamer het gesprek aangingen stonden zij tien seconden later alweer buiten. Wat er precies in de kamer is gebeurd tussen de speler en trainer is niet bekend.

De trainer en speler scholden elkaar de huid vol in een kantine met de selectie aanwezig. Bosschieter voelde zich bedreigd en gaf de trainer een duw waarna de situatie escaleerde. Van der Wijst reageerde op de duw door Bosschieter een harde klap, met de platte hand, in het gezicht te geven waarna een groot deel van de selectie er tussen sprong.

Dinsdag ging de spelersgroep met elkaar in gesprek over het voorval en besloten zij dat de trainer te ver was gegaan. De spelersgroep wilde niet meer verder met Van der Wijst en het bestuur besloot hem weg te sturen. Peter Lek, de trainer van het tweede elftal, neemt voorlopig de taken van Van der Wijst over.

Van der Wijst en de voorzitter van Purmerend waren niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Zaanse Sportkrant

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)