Home / slideshow / Trainer Rob Rijnink (ZSGOWMS) overtuigd: “Leergierige selectie”

Trainer Rob Rijnink (ZSGOWMS) overtuigd: “Leergierige selectie”

ZSGOWMS moet aankomend seizoen vol voor het kampioenschap gaan, zo stelt hoofdtrainer Rob Rijnink. De oefenmeester is ook volgend voetbaljaar aan de Amsterdamse club verbonden en heeft grote ambities. “In de winterstop hebben we al tegen elkaar uitgesproken nog een jaar door te gaan”, stelt Rijnink.

Valse start

Rijnink zag zijn elftal dit seizoen een valse start maken. “We begonnen met een verliespartij tegen Sporting Martinus (2-3, red.), wat voor ons een vervelend staartje had. Ik had namelijk een keeper opgesteld die achteraf geschorst bleek te zijn. Na de wedstrijd kregen we een brief van de KNVB met daarin de melding.” Het bleek om een misverstand te gaan. “Wij waren in de veronderstelling dat de drie bekerwedstrijden die we aan het begin van het seizoen hadden gespeeld, meetelden in de schorsing. Dat bleek dus achteraf niet het geval. Daardoor verloren we in de eerste wedstrijd vijf punten.”

Hoewel het een zware tegenvaller was voor ZSGOWMS, pakte zijn elftal in de loop van het seizoen de draad weer op. “De eerste zeven wedstrijden van de competitie hebben we veel blessures gehad, maar daarna kwam iedereen weer terug. Vanaf dat moment is het eigenlijk uitstekend verlopen en hebben we tien wedstrijden gewonnen. Op dit moment staan we op de tweede plaats. Gezien het programma dat onze concurrenten en wij nog voor de boeg hadden, was ik overtuigd dat we kampioen gingen worden.”

Tweede klasse

Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor de ploeg van Rijnink de competitie niet kon afmaken. De trainer verwacht ook komende seizoen mee te strijden voor het kampioenschap. “95 procent van onze spelers blijft.  We zijn voornemens om in de top van het elftal drie tot vijf spelers erbij te halen. Of dat basisspelers worden, dat gaan we in de voorbereiding zien. Voor de rest behouden we de kern van het team. We hebben een leergierige selectie met veel kwaliteit die volgend seizoen voor het kampioenschap moet gaan.”

Rijnink is alweer bijna anderhalf jaar trainer van ZSGOWMS, nadat hij korte tijd bij de club als trainer was verdwenen. Hij benadrukt dat de weg voor hem bij terugkomst was geplaveid. “Sebastiaan Fritz, die werkelijk een ontzettend groot netwerk heeft, en Soufyan Daafi hebben de afgelopen twee jaar een Onder-19 selectie neergezet die echt fantastisch is. Inmiddels spelen al een aantal spelers uit dit team in de Zondag 1, dus ik ben bij de club ingestapt op het moment dat het eigenlijk niet eenvoudiger kon. Zonder deze twee mannen had ik met de selectie nooit zulke stappen vooruit kunnen maken. Een grote pluim dus voor deze jongens.”

Mogelijk begint ZSGOWMS na de zomer alsnog in de tweede klasse, want de Amsterdammers hopen gebruik te maken van een speciale regeling. Amateurclubs mogen namelijk een brief schrijven met het verzoek om alsnog te promoveren. “Dat verzoek is inmiddels ingediend. Ik hoop dat de KNVB ons verhaal begrijpt en de onderlinge puntenafstand ziet. Mogelijk spelen we dan volgend jaar al in de tweede klasse. Ik weet zeker dat ons elftal goed genoeg is om die stap te maken, dus laten we het hopen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Oud-profvoetballer Kivuvu: “Alles bereikt wat ik wilde bereiken”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)