Home / Algemeen / Trainer Stefan Teeken extra jaar bij Overbos

Trainer Stefan Teeken extra jaar bij Overbos

De trainer van Overbos Stefan Teeken heeft gisteren bij de Algemene ledenvergadering voor nog een jaar bijgetekend. Hij voerde afgelopen weken gesprekken met manager voetbaltechnische zaken Ashley Nolten over de toekomst van de club uit Hoofddorp. Beide partijen waren het snel eens dat ze graag door wilden gaan met elkaar. “Ik ben heel blij. Ik pas bij de club en de club past bij mij,” zegt Teeken.

De ambitie van Teeken is groot.  “Ik streef als trainer naar het hoogst haalbare en Overbos is ook een club met veel ambitie. We zijn vorig seizoen in mijn eerste jaar gelijk gepromoveerd en doen nu ook goed mee. Het is belangrijk dat we ons dit seizoen handhaven. Volgend jaar willen we dan met een eventuele versterkte promotie een stapje hogerop.”

De trainer gaf aan dat in dat geval de randvoorwaarden nog beter moeten. “Als we de spelers willen behouden of nieuwe spelers aan willen trekken dan moeten, naast de financiën, alles kloppen. Materiaal, trainingen, maar ook de sfeer. Ik ben er van overtuigd dat dat bij deze club helemaal goed komt.”

Naast de goede prestaties op het veld, was het voor het bestuur ook belangrijk dat de trainer zeer betrokken is bij de vereniging. Teeken: “Ik wil als trainer het hoogste bereiken, maar als er een club uit een klasse hoger aanklopt, dan zou ik niet vertrekken. Het hele sociale gebeuren bij Overbos voelt heel goed. Het zijn jonge gedreven mensen, dat ligt mij.”

Op dit moment staat Overbos in de middenmoot in de tweede klasse A. Aanstaande zaterdag spelen ze de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper BOL. “In onze competitie kan iedereen van elkaar winnen, dus we zijn altijd kansrijk. Ook tegen BOL,” zegt Teeken.

Verslag: Sam Porskamp
Foto Hans van Beek