Trainer Breugem tekent bij: “Ik wil best de Arsène Wenger van De Meteoor worden”

Trainer Gerrie Breugem staat ook komend seizoen aan het roer bij De Meteoor in de zondag tweede klasse B. Ondanks dat de ploeg de eerste competitiehelft afsloot met slechts zeven punten en een gedeelde laatste plek, heeft het bestuur toch zijn vertrouwen uitgesproken. “Dat had ik ook wel verwacht na twee prachtige jaren, waarin we promoveerden van de vierde naar de tweede klasse. Aan die successen heb ik natuurlijk ook mijn steentje aan bijgedragen. Dat vergeet de club niet.”

Breugem is op zijn plek bij De Meteoor. Van 2004 tot 2007 was hij al trainer bij de club. Twee jaar geleden keerde hij terug bij zijn oude liefde. Tussendoor was hij trainer bij Voorland en HBOK. “De Meteoor is mijn cluppie. De mensen hier zijn mijn vrienden en het hele zooitje om het voetbal is altijd goed geregeld. Wat mij betreft word ik de Arsène Wenger van De Meteoor.”

Maar de trainer is zich ervan bewust dat het wel een gezonde en sportieve situatie moet zijn, en het niet alleen draait om gezelligheid. “Natuurlijk moeten er ook resultaten worden geboekt en wil ik er niet zitten omdat de mensen bij de club mijn vrienden zijn. Ik weet zeker dat dat niet de reden is van mijn contractverlenging.”

De ploeg was afgelopen weekend op trainingskamp in Egmond aan zee. “We hebben vooral veel leuke dingen gedaan en weinig getraind. We hebben wel tegen elkaar gezegd dat we de strijd tegen degradatie niet zo maar gaan opgeven. We gaan onze huid duur verkopen en hopen nog een paar plekken te kunnen stijgen.”

De Meteoor speelde gisteren de nieuwjaarswedstrijd tegen Oud-Meteoor. Op 25 januari hervat de ploeg de competitie tegen koploper DCG.

Verslag: Sam Porskamp
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)