Trainers Hoofddorp en Legmeervogels kunnen leven met een punt

De streekderby in de tweede klasse B tussen Hoofddorp en Legmeervogels heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten stond het 1-1 en daar konden beide trainers over de hele wedstrijd gezien mee leven. Hoofddorp speelde bijna een half uur met een man minder.

Twee keer drie kwartier duurt een wedstrijd. En Hoofddorp en Legmeervogels maakte daar ook echt twee verschillende helften van. In het eerste bedrijf was Hoofddorp duidelijk de bovenliggende partij maar na negentig minuten was trainer Jimmy Simons uiteindelijk blij met een punt. Collega Jack Honsbeek van Legmeervogels dacht daar eigenlijk net zo over.

In het eerste half uur was het verschil tussen beide teams niet eens zo groot. Hoofddorp was iets sterker en kreeg ook wel wat kansen maar het overwicht ontstond eigenlijk pas in het laatste kwartier.  Nick de Jong zorgde op aangeven van Danny Hendriks voor de 1-0. Daarna was de ploeg uit Uithoorn even de weg kwijt en verzuimde Hoofddorp te profiteren.  Doelman Joey van de Wal hield Legmeervogels in die fase absoluut in de race

Simons: “ We krijgen zoveel kansen na die treffer dat we bij rust wel met 3-0 voor hadden moeten staan. Ik denk dat acht of negen kansen hebben gehad waarvan drie hele grote (Nick de Jong twee keer en Sven Berntzen, red.) Ik denk dat Jack (Honsbeek, red.) het dar vast wel mee eens is.” Honsbeek: “Na die treffer komen we inderdaad goed weg. We zakten toen echt even goed weg. Een tweede goal hadden ze zeker moeten maken. Hoofddorp hield ons in ieder geval in de race.”

“Hendriks was al geblesseerd maar we besloten in de rust om het toch nog even te proberen. Dat was achteraf gezien niet handig”, zegt Simons.  Legmeervogels begon namelijk steeds meer druk te zetten. Terwijl Hendriks geblesseerd op het veld lag scoorde Legmeervogels. Alex Muller zorgde voor die gelijkmaker (1-1). Simons: “ Ik moest twee keer gedwongen wisselen en mijn derde wissel pakte ook niet echt goed uit. Die jongens brachten niet wat ik  er van had verwacht. Drie minuten na mijn laatste wissel *63ste minuut, red) moest invaller Daniel Buadee er ook al weer vanaf met een blessure en moesten we een lange tijd met tien man spelen.”

Honsbeek: “ Toen we een man meer hadden hebben we het goed opgepakt.  De winnende treffer had er ook zeker in gezeten maar over negentig minuten is een gelijkspel wel verdiend.”  Acht minuten voor tijd kon Robin Oussoren oog in oog met doelman niet tot scoren komen en een halve minuut voor het eind signaal kopte  Jordy de Groot nog op de lat. De bal stuiterde op de doellijn. Honsbeek: “Hij zat er echt niet in, hoe graag ik dat ook gewild had.”

Simons: “ Een gelijkspel is terecht al ben ik wel teleurgesteld dat we in de eerste helft de kansen niet afmaken. Er had toen veel meer ingezeten. De tweede helft komen we goed weg dus ben ik blij met een punt.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto archief: Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!