AFC vertrokken naar Italië voor trainingskamp

AFC is vanochtend vertrokken naar Italië voor een trainingskamp van vier dagen. Van 25 tot en met 28 juli bevindt de zondagselectie van de club aan de Boelelaan zich in het zuiden van Europa. Dit is meteen een goede manier voor de nieuwe trainer Willem Leushuis om zijn spelers beter te leren kennen, maar tegelijkertijd ook voor de selectie zelf. Met de jeugdige selectiespelers Mitchell Theuns, Rajendro Halman en Wibout de Vetten kijken wij vooruit naar het trainingskamp en het komende seizoen.

Voor alle drie geldt dat zij meerdere jaren in de jeugdopleiding van AFC hebben gespeeld en via het tweede elftal bij de selectie zijn gekomen. Mitchell Theuns speelde een jaar in het tweede en zit nu voor het tweede jaar bij de eerste selectie. Voor De Vetten is het precies andersom; na twee jaar bij de beloften maakt hij nu de stap. Halman is de oudste van de drie en kende twee periodes in het tweede van AFC. Tussendoor speelde hij nog voor de zaterdagamateurs van Ajax.

Gevraagd naar het trainingskamp blijkt dat naast de nodige arbeid ook de sfeer een grote rol zal gaan spelen. De Vetten: “Het wordt hard werken, veel trainen en iedereen zal willen laten zien dat ze in de basis horen. Daarnaast moeten is zo’n periode ook bedoeld om als team hechter te worden.” Dit wordt beaamt door Halman. “We zijn meteen aan de bak gegaan en de trainer wilde gelijk aan de slag met deze talentvolle groep. Op het trainingskamp zal het zwaar worden, maar het is ook een kans om als team hechter te worden.” Theuns spreekt van een goed gemotiveerde groep. “Je merkt dat iedereen fit is. Het is voor ons leuk om in een andere omgeving met elkaar te zijn, dat is alleen maar beter voor de sfeer in de groep”, aldus Theuns. “Daarbij”, vervolgt Halman, “gezellig is het altijd bij AFC.”

vlnr: Rajendro Halman, Mitchell Theuns en Wibout de Vetten hebben zin in het trainingskamp
vlnr: Rajendro Halman, Mitchell Theuns en Wibout de Vetten hebben zin in het trainingskamp

De vier dagen in Italië zullen voor Leushuis een mooie test zijn om te zien waar zijn ploeg staat. Het is duidelijk dat de drie spelers zich hiervan bewust zijn. Halman: “Er is veel concurrentie, maar dat houdt je alleen maar scherp. Ik wil een basisplek veroveren en belangrijk zijn voor het team.” De Vetten erkent de grote concurrentie, maar is vol vertrouwen. “Net als iedereen zal ik proberen om de trainer te overtuigen. Mijn doelstelling is om zoveel mogelijk wedstrijden in de basis te starten.” Voor Theuns ligt het anders. Hij speelde zich aan het eind van het seizoen in het elftal en hoopt die plaats te behouden. “Ik wil meer spelen dan vorig seizoen en ik hoop dat ik een vaste waarde in het team kan worden. Belangrijk zijn voor AFC is mijn doel voor dit seizoen.” De spelers weten dat ze beter kunnen na vorig seizoen en kijken daarom naar boven. Halman: “Als we doorgaan zoals we zijn geëindigd, of zelfs beter, durf ik te zeggen dat wij mee kunnen doen om het kampioenschap. Wij horen in de Topklasse thuis en dat willen we laten zien”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)