Trainingskamp heeft DCG nog niet geholpen

Zondag tweedeklasser DCG is 2016 niet best gestart. In Utrecht werd er tegen Elinkwijk met 3-2 verloren. Na zeven minuten precies keek de ploeg van John Limon al tegen een 2-0 achterstand aan. Twee doelpunten van Gary Bouwmeester kon het tij niet meer keren.

Bouwmeester: “Ik heb natuurlijk een groot deel van de eerste seizoenshelft gemist, mar ik heb begrepen dat het vele puntverlies vooral aan de teamspirit lag. Daarom gingen we ook op trainingskamp om te werken aan de teambuilding. Dat is er dus nog niet uitgekomen.”

Elinkwijk DCG 5

Tegen Elinkwijk werd dat heel snel duidelijk. Na zeven minuten keken de Amsterdammers tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Gino Cornet en uitblinker Maurits de Baar. Bouwmeester: “Elinkwijk was dodelijk in de omschakeling. Die De Baar was razendsnel en daar speelden ze goed op in. Wij verliezen simpel de bal, vervolgens is het een bal naar voren en hij ligt er in. En dat tot twee keer toe. Ik dacht wel, als spits zijnde: wat zijn ze allemaal aan het doen daar?!”

Na elf minuten zorgde Bouwmeester dat er nog enige hoop kwam bij de ploeg van Limon toen hij voor de 2-1 zorgde. De gelijkmaker bleef uit en Elinkwijk, dat wel erg veel inzakte, counterde vervolgens via wederom De Baar naar de 3-1.

Elinkwijk DCG 4

Bouwmeester: “Toen ik vijf minuten na rust de 3-2 maakte dacht ik echt dat we het nog wel zouden redden. We speelden alleen maar op hun helft. Zij groeven zich helemaal in en gokten op de counter. Het is dat ze die niet goed uitspeelden, anders kunnen we hier zo maar met 8-2 verliezen.”

Elinkwijk DCG 1

DCG kreeg ook nog wel mogelijkheden op de gelijkmaker. Thom Leenen (2x), Joshua Koene en Bouwmeester wisten echter niet te scoren. Bouwmeester: “Zondag spelen we tegen koploper Legmeervogels (3-0 winst tegen NVC, red.). Als we die niet winnen, dan wordt het een heel slecht seizoen na drie fantastische jaren. Als we winnen kunnen we weer naar boven kijken. Het wordt dus een wedstrijd met een hoge inzet voor ons.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de tweede klasse B

Foto’s website Elinkwijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)