Home / Algemeen / Treffer in blessuretijd laat Aalsmeer met lege handen achter in Montfoort

Treffer in blessuretijd laat Aalsmeer met lege handen achter in Montfoort

Aalsmeer heeft het tot nu toe moeilijk in de zaterdag eerste klasse A. De equipe van trainer Cor van Garderen speelt vaak goed, maar haalt er te weinig rendement uit. In en tegen Montfoort liep het door een doelpunt in extremis verkeerd af: 1-0. Epi Kramer faalde halverwege de tweede helft vanaf elf meter voor de gasten.

“Vorig seizoen kwamen we er nog mee weg, maar op dit niveau moet je ze maken. Het ligt niet aan het spel. We spelen goed, alleen je moet je wel belonen door te scoren. We moeten zakelijker en volwassener worden. Vorige week uit bij De Merino’s (5-0 red.) hadden we een totale offday, maar vandaag zat er zoveel meer in. Montfoort staat nu gedeeld tweede op de ranglijst, maar zo goed vond ik ze niet”, was Van Garderen duidelijk.

In het eerste bedrijf was Aalsmeer volgens de oefenmeester de betere ploeg. Tot zijn grote teleurstelling zag Van Garderen onder andere Lilinho Martins en Epi Kramer goede kansen op de openingstreffer missen. “Montfoort kreeg vlak voor rust ook nog een grote mogelijkheid, maar wij hadden daarvoor al met 0-2 a 0-3 voor moeten staan.”

In minuut 62 kreeg Aalsmeer een strafschop mee. Het buitenkansje was aan Epi Kramer echter niet besteed, mede door een goede redding van doelman Robin Vianen. “Het zit dan ook echt niet mee. Bovendien zat onze vaste penaltynemer Burak Sitil, die last had van een lichte voetblessure, nog langs de kant op dat moment.”

Montfoort presenteerde Aalsmeer in de laatste seconden de rekening. Fahd Rouass bezorgde de Utrechters met een stiftje de drie punten. Door de nederlaag blijft de promovendus steken op drie punten uit vijf duels en bezet het de laatste plaats in 1A. Volgend weekeinde staat de streekderby thuis tegen AFC op de agenda. De Amsterdammers kennen met een gedeelde tweede plek en tien punten uit vijf duels wel een goede start.

Van Garderen ziet kansen tegen AFC. “Zij mogen als favoriet starten. Wij moeten gewoon snel punten pakken. AFC gaf tegen De Merino’s een 2-0 voorsprong weg en tegen VVZ’49 lieten ze het ook liggen. Dat betekent dat ze ook steekjes laten vallen, dus ik zie zeker mogelijkheden.” Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)