Trefilov met hattrick belangrijk voor De Meer tegen Weesp

Na de zege vorige week tegen FC Jeugd heeft De Meer opnieuw weten te winnen. Op bezoek bij FC Weesp eindigde het duel in 2-5, al had dat ook bijvoorbeeld 4-8 kunnen zijn.

De Amsterdammers kwamen op voorsprong uit een ingestudeerde corner, waarbij Rick Holubec de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen kon werken. Daarna waren er wat kansen over een weer en moesten doelmannen Jip van Wilsum (FC Weesp) en Dion Boonstra (De Meer) optreden. Het werd uiteindelijk wel 1-1 via Jesse Rijnsburger. Daarna zette De Meer aan en kwam het voor rust weer op voorsprong dankzij een goal van Roël Tibosch.

Na rust gooide Weesp een klein beetje de eigen glazen in toen het met tien man kwam te staan na een opstootje, al was opvallend dat daarbij geen kaart werd uitgedeeld aan De Meer. Met tien tegen elf liep De Meer uit, dankzij een hattrick van Dennis Trefilov. De spits kwam pas in de tweede helft in het veld, omdat hij te laat was gekomen, maar bewees dus vervolgens wel zijn waarde voor de ploeg.

Toch moet zeker gezegd worden dat Weesp ook met tien man voldoende mogelijkheden kreeg om tot scoren te komen en dat lukte dan ook nog één keer via Floris Lukken. Tussendoor moest Boonstra ook verschillende keren optreden om meer goals voor Weesp te voorkomen.

Stan Bijl was blij met wederom drie punten, maar zag genoeg verbeterpunten: “Vorige week was ik verdedigend tevreden en aanvallend niet, nu is het eigenlijk juist andersom. Ik vond echt dat we teveel kansen weggaven, zeker tegen tien man. Daar moeten we echt nog stappen in zetten.”

FC Weesp-trainer Dick-Jan Ente baalde dat zijn ploeg wederom met lege handen stond: “We konden voetballend redelijk mee, maar daar win je geen wedstrijden mee. We scoren zelf moeilijk en krijgen de goals makkelijk tegen, dan wordt het een lastig verhaal. We moeten in ieder geval proberen zo snel mogelijk een punt te pakken, zodat we het goede gevoel in de ploeg gaan krijgen.”

Volgende week krijgt De Meer bezoek van Theole, terwijl FC Weesp DWS ontvangt.