Trefzekere Gerben Bolten wil omhoog met Vlug en Vaardig

Vlug en Vaardig is het seizoen uitstekend begonnen. In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen werd nog geen puntverlies geleden en daarnaast scoort de ploeg van Edwin van der Raad er lustig op los. Met één speler in het bijzonder: Gerben Bolten. Afgelopen weekend in de topper tegen KDO maakte Bolten een hattrick en daarvoor was hij al acht(!) keer trefzeker in de wedstrijd tegen AGB. Tijd voor Het Amsterdamsche Voetbal om deze goalgetter aan het woord te krijgen.

De aanvaller/middenvelder is zelf ook blij met het aantal doelpunten dat hij nu achter zijn naam heeft. Bolten: “Ja, het gaat op zich wel lekker. Dit team heeft veel kwaliteiten en dat stelt mij in staat om vaak te scoren. Daarnaast is het ook nog een leuk team.” Bolten komt over van Pancratius, waar hij in een vriendenteam speelde. “Maar ik wilde op een hoger niveau voetballen en bij Vlug en Vaardig gaven ze jonge spelers de kans. Ik heb toen meegetraind en dat beviel mij gelijk.”

Gerben Bolten
Gerben Scholten: “Als AGB erin blijft, ga ik voor 30 doelpunten.”

Bolten geeft aan dat hij niet altijd zoveel trefzeker was. “Ik speel het liefst als links- of rechtsbuiten, maar werd bij Pancratius als aanvallende middenvelder opgesteld. Toen gaf ik meer assists dan dat ik scoorde. Nu kom ik meer in de positie om te scoren en tot nu toe gaat dat vrij aardig”, aldus Bolten.

Als het aan de trefzekere speler zelf  ligt, zet Vlug en Vaardig de goede lijn voort. Bolten en zijn club wil in zijn eerste jaar gelijk doorstoten naar de Derde klasse. Bolten: “We willen promoveren, dat is ook onze doelstelling. Of dat nou via de nacompetitie of met een kampioenschap is, zien we aan het eind wel. Nu we zo goed begonnen zijn, moeten we gelijk de eerste periodetitel pakken. Later kunnen we kijken of het kampioenschap ook mogelijk is.”

Voor zichzelf heeft Bolten nog geen eindtotaal opgelegd. Zeker, omdat de kans bestaat dat AGB uit de competitie wordt gehaald. Bolten: “Als ik maar een goede bijdrage kan leveren tijdens de wedstrijden, ben ik tevreden. Mocht AGB er echter inblijven, wil ik toch wel 30 treffers proberen te maken!”

UPDATEL Inmiddels is bekend geworden dat AGB zich heeft terug getrokken. De acht doelpunten van Bolten komen dus te vervallen. Klik hier voor de nieuwe stand in de vierde klasse D.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!