Alex Treuren - Foto: Jos Spitteler

Treuren van IVV naar De Meteoor

Naast Michael Lanting maakt ook Alex Treuren komende zomer de overstap naar De Meteoor. De verdediger speelde de afgelopen seizoenen voor IVV.

Via assist-trainer Michel Pleune kwam Treuren in contact met de club: “Ik kende Charles al een tijd van buiten het voetbal. We kwamen elkaar een tijdje geleden tegen en hij gooide een balletje op om het gesprek aan te gaan en dat hebben we gedaan.”
Dat Treuren de overstap naar De Meteoor zou maken, was nog geen uitgemaakte zaak: “Ik heb heel lang getwijfeld om helemaal te gaan stoppen met voetbal. Maar als je eenmaal stopt, is het wel echt klaar, je sluit iets af. In m’n omgeving zei iedereen dat ik er nog een paar jaar aan moest plakken. Stoppen kan altijd nog.” Het zette hem aan het denken: “Dit seizoen had ik wat minder tegenslagen, waardoor je wat minder plezier in het spelletje krijgt. Maar door een stapje omlaag te doen, hoop ik ook het plezier weer terug te vinden.”

Toch onderschat hij de overstap van de eerste naar de derde klasse niet: “Ik heb eerder een stap terug gemaakt en je moet er niet te makkelijk over denken. Je moet altijd inzet blijven geven en fit zijn, maar natuurlijk zal dit een ander niveau worden.”
Dat De Meteoor om de hoek ligt, hielp ook mee in zijn uiteindelijke keuze: “Ik heb een eigen voetbalschool, AT Personal Soccer Training, en wilde ook kijken waar ik dat het beste mee kan combineren. Eerst gaf ik die trainingen bij IVV en straks hoop ik dat bij De Meteoor te kunnen doen. Als je wat verder uit de richting gaat spelen, moet je toch weer opnieuw beginnen. Hier heb ik al een netwerk opgebouwd.”

Treuren heeft al een aardig beeld van zijn nieuwe club: “Het is een gezellige vereniging, met veel jongere gasten. Volgend jaar in de derde klasse zal het misschien zwaar zijn, dat is het altijd in een nieuwe klasse. Ik hoop met mijn ervaring een steentje bij te dragen, zodat we in de competitie een rol van betekenis kunnen spelen.”

De Meteoor verrast met komst Michael Lanting

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)