Michael Lanting - Foto: Orange Pictures

De Meteoor verrast met komst Michael Lanting

Het net naar de derde klasse gepromoveerde De Meteoor verrast met de komst van Michael Lanting. De routinier komt over van Vierde Divisionist Hollandia en speelde eerder onder andere bij Spakenburg en AFC.

De vraag rijst dus al snel hoe die overstap tot stand kwam, Lanting heeft immers geen verleden bij de club. “Ik ken Barry Dikkescheij (voorzitter van De Meteoor, red.) al heel lang. Ik heb altijd goed contact met hem en elk jaar appte hij wel even met een dolletje van ‘is het al tijd om deze kant op te komen?’. Ook dit jaar stuurde hij weer zo’n berichtje en nu dacht ik, laten we gewoon eens kletsen.”

Lanting is inmiddels 38 en stond nu wél open voor de club op een paar niveaus lager. “Ik word een dagje ouder en wilde nog niet stoppen. Tegelijkertijd heeft Hollandia de filosofie om jonge spelers op te leiden en je merkt dat je nu als 38-jarige een plek van zo’n jonge jongen bezet houdt. Er zit veel mooi talent en het is zonde als ik dat tegen zou houden.”

Toen hij besloten had te stoppen bij Hollandia, was de keuze voor De Meteoor vanwege het contact met Dikkescheij een makkelijke. “Met Barry heb ik een goede klik en ook het gesprek met trainer Charles Loots was positief. De Meteoor heeft een gezonde ambitie. Het moet niet, maar ze willen wel. Dat spreekt me wel aan.”

Hoe het hem gaat bevallen in de derde klasse, is nog even afwachten. “Ik heb eerder een uitstapje gemaakt naar de eerste klasse (bij Go Ahead Kampen, red.). Maar dat was echt te vroeg, ik heb me toen veel geërgerd en was daar in m’n hoofd nog niet klaar voor. Nu is dat anders. Ik hoop bij De Meteoor gewoon lekker te voetballen en met mijn ervaring die jongens te helpen om een stap te zetten in de derde klasse.”

Waar hij eigenlijk precies in terecht gaat komen, weet Lanting nog niet zo goed. Omdat hij op de zondagen ook zelf altijd moet voetballen, zag hij zijn nieuwe ploeg nog niet in actie. “Het gaat echt een verrassing worden, ik ken nog niemand. Maar Barry en Charles spraken vol enthousiasme over de groep, dat werkte aanstekelijk.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)