Home / slideshow / Trevor Strobbe tekent contract bij IVV 2: “Voor mij een win-winsituatie”

Trevor Strobbe tekent contract bij IVV 2: “Voor mij een win-winsituatie”

Trevor Strobbe gaat komend seizoen in Landsmeer aan de slag. De huidige oefenmeester van De Meteoor, die de Amsterdamse vereniging deze zomer verlaat, gaat het tweede team van IVV trainen, uitkomend in de reserve eerste klasse.

Rene Stemerdink, keeperstrainer van IVV en oud-assistent-trainer bij De Meteoor, benaderde Strobbe twee weken geleden. Het tweede team van IVV ziet aan het einde van het seizoen de hoofdtrainer vertrekken, waarna de club aan Strobbe dacht. “Ik gaf direct aan dat ik altijd openstond voor een gesprek”, vertelt de trainer. “Volgend seizoen ben ik van plan om mijn trainerspapieren voor mijn TC 2 te behalen, waardoor ik een drukke periode tegemoet ga. Ik ben dan, naast mijn werk, twee avonden in de week daarvoor bezig. Het is voor mij daarom een win-winsituatie om een tweede elftal te trainen. Bovendien is de reserve eerste klasse natuurlijk een uitstekend niveau om jezelf verder te ontwikkelen. Het tweede team van IVV zit in een fantastische poule, met prachtige verenigingen om tegen te spelen. Daar heb ik heel veel zin in!”

IVV beschikt volgens Strobbe over een gretig tweede team, dat de laatste jaren promoveerde van de derde naar eerste klasse. “Er zit veel potentie in de huidige spelersgroep. Een paar jongens zitten bijvoorbeeld tegen het eerste team aan, terwijl andere talenten weer ontzettend veel potentie hebben. Ik ken persoonlijke enkele spelers al, maar verder is het team helemaal nieuw voor mij. Dat is misschien ook wel eens lekker.” De oefenmeester voerde de laatste twee weken gesprekken met Edwin Keizer en Herman van Oort, waarmee hij direct een klik voelde. Dat was ook het geval met voorzitter Denis Brouwer. “Voorlopig blijf ik uit beeld en voer ik achter de schermen gesprekken met de spelers, om elkaar te leren kennen en vooruit te kijken naar volgend seizoen. Het is belangrijk dat we de groep bij elkaar houden, dus daar ga ik hard mijn uiterste best voor doen.” Strobbe hoopt intussen de komende maanden nog wat wedstrijden te spelen met De Meteoor, bijvoorbeeld tijdens de KNVB Regio Cup. “Mocht die doorgaan, dan gaan we daaraan zeker meedoen. Al staan we maar weer even op het veld, dan teken ik daarvoor. Ik wil het graag goed afsluiten met de groep, waarna ik persoonlijk een mooie uitdaging voor de boeg heb.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV