Trustfull (Real Sranang): “Duel met Nederhorst nog niet beslissend”

Real Sranang en Nederhorst gaan zondag uitmaken wie een grote stap gaat zetten naar het kampioenschap in de zondag vierde klasse F. De koplopers hebben allebei 46 punten en treffen elkaar in onze wedstrijd van de week op sportpark Middenmeer.

De ploeg die zondag als winnaar van het veld stapt neemt een voorschot op het kampioenschap. Toch denkt Real Sranang-trainer Virgil Trustfull nog niet dat het na zondag gespeeld is. “Het duel met Nederhorst is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar ik zie het nog niet als beslissend. We hebben allebei nog een lastig programma en iedere club is gebrand om van Real Sranang en Nederhorst te winnen. Een verschil van drie punten zou voor beide ploegen nog te overbruggen zijn.”

Real Sranang ging in de eerste onderlinge wedstrijd in de slotfase onderuit bij Nederhorst. “We hadden die wedstrijd moeten winnen. We stonden met 1-2 voor maar beslisten het duel niet omdat we heel veel kansen misten. Vijf minuten voor tijd kregen we de gelijkmaker tegen en vervolgens ging het helemaal fout (4-2, red.). Het is nu wel lekker en een groot voordeel dat we zondag thuis spelen. Thuis zijn we nog ongeslagen. Ik hoop dat dat na zondag ook nog zo is.”

Het is voor de Amsterdammers vooral zaak om Jesse van Huisstede af te stoppen. De spits van Nederhorst was dit seizoen al 34 keer trefzeker en hij is daarmee absoluut de belangrijkste speler. Ook Trusfull weet dat het bij de opponent vooral om hem draait. “Het gevaar van Nederhorst zal vooral van Van Huisstede komen. Hij is een goede spits en ze zullen het van hem moeten hebben. Wij zullen daar als collectief iets tegenover moeten zetten. Natuurlijk hebben wij ook veel individuele kwaliteiten maar we zijn ook als collectief heel sterk.”

Trustfull heeft er alle vertrouwen in dat Real Sranang zondag aan het langste eind gaat trekken. “We zijn redelijk compleet en willen die thuisreeks gewoon doorzetten. Als zij bij ons kunnen winnen dan zijn ze kampioenswaardig. Ik verwacht een open wedstrijd met twee teams die vol voor de winst gaan. Het zal een felle pot worden met veel harde duels. Ik denk dat wij dan uiteindelijk als winnaar van het veld stappen.”

Aanstaande maandag is op onze website een uitgebreide samenvatting te zien met reacties van onze wedstrijd van de week.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)