Home / slideshow / Twaalf goals bij Kadoelen – RODA ’23

Twaalf goals bij Kadoelen – RODA ’23

RODA ’23 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een doelpuntrijke zege op Kadoelen. In Amsterdam Noord werd het maar liefst 3-9.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

De ploeg uit Amstelveen schoot uit de startblokken en stond al na een minuut of 5 op voorsprong. Lennart Rust zette goed druk en wist vervolgens Justin Groenen te bereiken, die het afrondde. En een paar minuten later lag ook de 0-2 al tegen het net. Dit keer was het Tim Steij die goed afjaagde en snoeihard binnen schoot. Het regende flink in Amsterdam Noord, maar het regende ook doelpunten. Want Kadoelen kwam al snel weer terug op de 1-2.

Daarna ging de figuurlijke storm even liggen. RODA ’23 bleef de bovenliggende partij, maar liet zich wat meer inzakken en deed het wat rustiger aan. Toch werd het na ruim een halfuur spelen ook 1-3. Patrick Spitteler wist met een lange bal Thomas Zuiverloon te bereiken, die de bal netjes langs de keeper schoof. Nog voor rust werd het ook 1-4. Debutant Olaf van Rossenberg stuurde Zuiverloon goed diep. Opnieuw bleef de spits koel.

Na rust was het Kadoelen dat de betere partij was en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-4, nadat er al twee keer een bal was weggehaald van de lijn. Maar al snel wist RODA ’23 de marge weer te herstellen tot 3. Zuiverloon werd weggestuurd en bereikte Steij, die ook zijn tweede van de middag maakte. Daarna nam de ploeg weer even gas terug, maar de laatste tien minuten waren een waar spektakel. Zuiverloon wist in een minuut tijd 2 keer het net te vinden: 2-7. Daarmee stond hij al op 4 goals. En even later wist ook Steij zijn hattrick compleet te maken met een hard schot na een diepe bal van Polfliet.

Er volgde nog een cadeautje voor Kadoelen: vanaf de aftrap kreeg de thuisploeg een corner, die vervolgens in eigen doel werd gewerkt door een Amstelvener: 3-8. Maar daarmee was het nog niet gedaan. Zuiverloon ging er op snelheid vandoor en zag Wesley van Dijk vrij staan. Hij maakte er ook nog 3-9 van.

Bekijk hier alle foto’s van Koos van der Leest

Na 10 jaar weer jeugdspeler in eerste elftal Kadoelen

 

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend