Twee doelpunten Maurice Renger (JOS zaterdag) niet voldoende tegen Wartburgia

De sportparkderby tussen Wartburgia en JOS/Watergraafsmeer in de zaterdag derde klasse A heeft geen winnaar opgeleverd. De bezoekers gaven een 0-2 voorsprong (twee keer Maurice Renger) in de tweede helft uit handen: 2-2.

De start van JOS/Watergraafsmeer was veel belovend. Wartburgia-doelman Max Klink werd direct meerdere keren op de proef gesteld. Na een klein halfuur moest de sluitpost alsnog capituleren. Nadat Maurice Renger een vrije trap eerst in de muur schoot, knalde hij de terugspringende bal vervolgens alsnog tegen de touwen: 0-1.

De bezoekers waren de bovenliggende partij en alle spelers vonden elkaar zeer gemakkelijk. Enkele minuten voor rust was Renger, jarenlang actief voor het zondagelftal van JOS en afgelopen zomer overgekomen van een kort uitstapje naar Hoofdklasser Ajax, opnieuw trefzeker. De aanvallende middenvelder kreeg de bal op zo’n twintig meter van het doel en zette met een strak schot de 0-2 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft kwam Wartburgia beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 59ste minuut in de aansluitingstreffer van Niek Remijn, vorige week ook twee keer trefzeker tegen de andere sportparkgenoot De Meer: 1-2. De ploeg van Hans Bergsma voelde dat er meer te halen viel. Nadat Daan Tuerlings eerst verzuimde de gelijkmaker te maken, slaagde Jacco Fijnheer er zeven minuten voor tijd alsnog in de stand gelijk te trekken. De thuisploeg kreeg in de slotfase zelfs nog mogelijkheden op de 3-2, alleen liet Remijn deze onbenut.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.