Home / Algemeen / Twee goals in een minuut resulteren in gelijkspel bij Swift – Berkum

Twee goals in een minuut resulteren in gelijkspel bij Swift – Berkum

Zaterdagmiddag kreeg Swift bezoek van Berkum. Helemaal aan het begin van dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in Zwolle en won Berkum met 2-1, nu eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

De eerste mogelijkheid was vroeg in de wedstrijd van Berkum, maar het schot miste kracht. Wat volgde was een eerste helft zonder al te veel noemenswaardige wapenfeiten en met een 0-0 stand werden dan ook de kleedkamers opgezocht.

Meteen na rust kreeg Berkum uit een vrije trap een goede mogelijkheid, maar Herman Dam kon zijn kopbal niet genoeg kracht en richting meegeven. Na een tijd kreeg ook Swift, met invaller Adil el Khannoussi een mogelijkheid, maar de Berkumse doelman stond in de weg. Het leek een redelijk bloedeloze 0-0 te worden, maar een kwartier voor tijd vielen er ineens twee goals vlak achter elkaar. Een vrije trap van Marc van der Meulen werd eerst nog uit de kruising getikt, maar uit de daaropvolgende corner wist Berkum te scoren. Martijn Brakke maakte de 0-1. Maar meteen vanaf de aftrap werd het 1-1, toen Noa Benninga Louk Dekkers goed aanspeelde en hij kon scoren.

Swift jaagde daarna nog op de 2-1, maar die viel niet. Swift en Berkum hebben beiden 20 punten uit 17 duels en zakten een plaatsje op de ranglijst, omdat HZVV hen voorbij ging. Beiden hebben echter ook nog een duel tegoed. Voor Swift staat dinsdagavond een bezoek aan Urk op het programma. Urk verloor zaterdag met 3-2 van AZSV.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B

Verdiende overwinning De Dijk op koploper Eemdijk

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)