Verdiende overwinning De Dijk op koploper Eemdijk

Op een zonnig Sportpark Schellingwoude ontving De Dijk de koploper uit de Hoofdklasse zaterdag, te weten Eemdijk. In de eerste seizoenshelft ging De Dijk met een voorsprong de blessuretijd in, maar toch kon het geen punten meenemen naar Amsterdam. Er werd met 3-2 verloren. Op het eigen sportpark heeft De Dijk zich gerevancheerd. De koploper werd met 1-0 verslagen.

De wedstrijd was een paar minuten onderweg en de eerste kans was voor de gastheren. Een schot van Abraham Misehouy werd gestopt door keeper Jeroen de Harder. Alleen hij kreeg de bal niet weg, waarna De Dijk nogmaals een poging kreeg. De bal werd naast geschoven. De Amsterdammers gingen door met het zoeken van de aanval. Lucien Wa Bwanda passeerde zijn tegenstander en schoot, de poging van Wa Bwanda verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Halverwege de eerste helft werd De Dijk beloond. Misehouy kwam naar binnen en schoot de 1-0 halfhoog tegen de touwen. Eemdijk-doelman Jeroen de Harder kon zijn hand niet tegen het schot krijgen. Na de tegentreffer werd koploper Eemdijk wel wakker. Er werd meer de aanval gezocht, alleen tot doelrijpe kansen kwam de ploeg van trainer Willem Romp niet in de eerste helft.

De tweede helft begon hetzelfde, De Dijk ging weer aanvallen. Dit deed het team door snel druk te zetten en het duel niet te schuwen. Als de bal werd veroverd, poogden de Amsterdammers gelijk naar voren te passen. Als Eemdijk kwam, werd er vol passie verdedigd. Zo gooide een verdediger zijn hele hebben en houden voor het schot van Frank Heus. Wel begon Eemdijk de thuisploeg achteruit te drukken, dat zorgde voor spannende momenten voor het doel van Max Klink. De thuisploeg bleef daarnaast wel de aanval zoeken. Zowel in de omschakeling als met het combinatiespel. Invaller Kaya IJssendijk bracht vanaf de rechterkant een voorzet met links. Bij De Dijk werd er wel gekopt, alleen de bal ging rakelings langs de paal. Daar hadden de Amsterdammers de voorsprong kunnen verdubbelen.

Eemdijk kreeg ook een mogelijkheid. De inzet van Michel Goossensen rolde voorlangs. Maar het offensief van Eemdijk werd wel ingezet. Argjend Selimi schoot rakelings naast, maar de thuisploeg hield de voorsprong vast. Tien minuten voor tijd belandde een voorzet bij Eemdijker Jeffrey van den Dikkenberg. Hij moest de bal even controleren, maar doelman Max Klink kwam snel uit z’n goal waardoor het schot werd geblokt.  Met nog maar een paar minuten op de klok kreeg Eemdijk-keeper Jeroen de Harder de bal tegen de hand buiten het zestienmetergebied. De harde vrije trap van invaller Amir Riffi werd door de doelman naar buiten gedrukt, waardoor Eemdijk nog kon hopen op een gelijkmaker. Deze treffer viel niet, waardoor De Dijk de wedstrijd terecht de drie punten in Amsterdam hield.

Volgend weekend gaat De Dijk op bezoek bij HZVV in Hoogeveen. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma in de zaterdag hoofdklasse.