Twee treffers van Martijn Tjon-A-Njoek leveren Legmeervogels slechts een gelijkspel op

Legmeervogels heeft de overwinning van vorige week tegen LSVV een vervolg gegeven met een gelijkspel bij NVC. In Naarden moest de ploeg van Florian Wolf met tien man een 2-0 achterstand wegwerken. Dat lukte ook door twee treffers van Martijn Tjon-A-Njoek, maar de Uithoorners zakten wel weer naar de voorlaatste plaats in de zondag eerste klasse A.

Vroeg in het duel waren de eerste goede kansen voor Legmeervogels. Martijn Tjon-A-Njoek stuurde zijn kopbal naast het doel en verzuimde daarna te profiteren van een fout in de Naardense defensie. Ook Puck Postma slaagde er niet in om de doelman te passeren. Na de Uithoornse storm, met een paar grote kansen in de eerste tien minuten, kroop NVC langzaam uit zijn schulp, zonder echt gevaarlijk te worden. Doelman Clé Vos de Mooij werd niet op de proef gesteld en zag alleen Servanio Martina over koppen.

Op slag van rust kregen de bezoekers een flinke tegenslag te verwerken toen Anwar Akrouh de rode kaart kreeg gepresenteerd. De toegekende vrije trap van Gilliam Hund verdween via een Uithoorns been achter de kansloze Vos de Mooij. Zo keek Legmeervogels halverwege tegen een onverdiende 1-0 achterstand aan en alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam daar vlak na rust ook de 2-0 bij. Een rake kopbal van Zakaria Lamhamdi (vorig seizoen FC Weesp, red.) bracht de thuisploeg in een zetel.

Vlak voor die tegentreffer had Tjon-A-Njoek nog de paal geraakt. Legmeervogels drong NVC ver terug, in de jacht op de aansluitingstreffer, en dit veldoverwicht leidde een klein kwartier voor tijd ook in de 2-1. Op aangeven van Postma was Tjon-A-Njoek nu wel trefzeker. NVC was even de weg kwijt en enkele minuten later viel ook de verdiende gelijkmaker. Yasin Poyraz leverde een vrije trap panklaar af op het hoofd van Tjon-A-Njoek: 2-2.

In de slotfase waren er, ondanks het ondertal, zelfs kansen op een 2-3 of misschien wel meer. Het vizier van de Uithoornse aanvallers was niet goed afgesteld. Aan de andere kant van het veld was Lamhamdi dicht bij de beslissing, alleen ging zijn inzet via de lat over het doel. “Misschien had er nog meer ingezeten, want NVC was even helemaal van slag”, blikte Tjon-A-Njoek terug. Ondanks zijn twee treffers moest Legmeervogels genoegen nemen met een punt.

De ploeg van Florian Wolf is weer terug bij af en staat voorlaatste. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.