Twee vroege goals brengen DVVA nederlaag tegen BOL

Voor DVVA was het duel tegen BOL het liefst pas na drie minuten begonnen. De ploeg van trainer Jeroen Smakman keek binnen honderdtachtig tellen tegen een 0-2 achterstand aan en kwam deze klap niet meer te boven. Het eindigde uiteindelijk in 1-2 voor de formatie uit Broek op Langedijk, die nu met ZOB gedeeld aan kop gaat in de zaterdag tweede klasse A.

“Onze eigen stomme schuld. Het was een combinatie van niet goed staan en de kwaliteiten die BOL heeft. Het is een goede ploeg met een bijzonder sterke voorhoede. Ze zijn razendsnel vanuit de omschakeling en er spelen een aantal jongens die inmiddels het niveau van de tweede klasse aan het ontstijgen zijn. Maar op basis van onze goede tweede helft vond ik wel dat een gelijkspel verdiend was”, aldus Smakman.

De keuzeheer zag zijn ploeg binnen drie minuten twee goals om de oren krijgen. De eerste was een vrije trap van Jan Slot en de tweede kwam via een steekbal bij eindstation Niek Leegwater. Oo in k het verdere verloop van het eerste bedrijf deelde BOL de lakens uit, maar verder dan de 0-2 kwamen de bezoekers niet.

Na de rust een ander DVVA. Smakman: “In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. Ik had wat aanpassingen gedaan om er voor te zorgen dat hun diepe bal eruit werd gehaald en dat lukte goed.” Tien minuten voor tijd zorgde Koen van Haaren, via de doelman van BOL, voor de aansluitingstreffer: 1-2. Er bleef zo nog zat tijd over de gelijkmaker. DVVA kreeg nog een aantal goede kansen. Onder andere Jelmer Kos en Job Arntz waren er dichtbij, maar een remise zat er niet in.

Ondanks het verlies was Smakman niet ontevreden. “Van de eerste tien minuten moeten we echt leren, maar daarna hebben we het goed gedaan. Ik vond niet dat zij ons stuk hebben gespeeld. Ik hoop dat we leren van die eerste tien minuten. Als we er van leren dan is het goed. Als we er niet van leren, dan vind ik dat erg.”

Volgende week mag DVVA op bezoek bij ZOB, dat door een 3-3 gelijkspel bij Jong Holland, haar voorsprong op achtervolger BOL verspeelde. “Een vergelijkbare tegenstander qua spel. Mooie wedstrijd om onze leermomenten van vanmiddag in te gebruiken en ons hiervan te herstellen.”. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)