Home / Algemeen / Tweede en Derde Divisie start op 25/26 augustus

Tweede en Derde Divisie start op 25/26 augustus

De zomerstop duurt komend seizoen tot 25/26 augustus. Dan start de Tweede en Derde Divisie weer. De Hoofdklasse volgt een week later, op 1/2 september, en de eerste tot en met vijfde klasse begint 22/23 september.

Een week voor de start van de Tweede en Derde Divisie staan de kwalificatiewedstrijden voor de TOTO KNVB Beker gepland. Naast de divisionisten doen hier de laatste vier ploegen uit de districtsbeker aan mee. Tussen 17 december en 19 januari kunnen alle ploegen genieten van de winterstop, waarbij het programma van de competities met veertien en twaalf ploegen nog veranderd kan worden vanwege de flexibele winterstop. De laatste speelronde van het seizoen is op 25/26 mei en de nacompetitie loopt door tot 16/17 juni. De finale van de districtsbeker wordt gespeeld op 8 juni.

De nieuwe speeldagenkalender kent veel gelijkenissen aan die van dit seizoen. Zo begint het seizoen voor de meeste clubs met drie bekerweekenden in september. “De geluiden die we tot dusverre hebben ontvangen zijn voornamelijk positief en we hopen dat zich dat de tweede helft van dit seizoen voortzet”, is de uitleg van de KNVB. “Na het huidige seizoen zullen we met de verenigingen de nieuwe opzet van de speeldagenkalender evalueren. De resultaten van deze evaluatie worden dan gebruikt voor het samenstellen van de speeldagenkalender 2019/’20.”

Bekijk hier de gehele speeldagenkalender voor West 1.

Foto: Rob Beense

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)