Tweede periode voor DCG na winst op Pancratius

In de zondag tweede klasse B heeft DCG de tweede periode veroverd door in een zeer matig duel met 1-0 te winnen van Pancratius. Tevens verstevigt de ploeg van John Limon haar koppositie. Later op de avond een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Voor zo’n ruim 500 honderd toeschouwers was er weer eens spraken van een echte Amsterdamse voetbalderby. De strijd tussen de nummers een en twee van de ranglijst stond duidelijk zichtbaar bol van de spanning. Pancratius, dat twee punten achter DCG stond, moest winnen om in het vizier te blijven.

_JDK2765

Veel bekenden langs de lijn, ook diverse scouts, zagen een onwennig begin van beide teams. Veel balverlies en een slordige opbouw. Tot kansen kwam het nauwelijks. De grootste kans kwam uit en dood spelmoment. Een vrije trap van Pancratius-speler Justin Ruijter werd door Lenny van Gom met pijn en moeite tot hoekschop verwerkt. De goed leidende scheidsrechter Van Leeuwen had geen enkel probleem de ploeg in toom te houden.  Waar DCG het meeste balbezit had was de ploeg uit Badhoevedorp het gevaarlijkst. Een vrije trap, kort op de achterlijn, leverde uiteindelijk een schietkans op voor Ralph Fenne, maar zijn schot ging ruim over. Ook Danny van Ingen had nog een schotpoging. DCG werd geen enkele keer echt gevaarlijk.

Foto Jeroen de Kock: Gary Bouwmeester klopt Rogier Schrama
Foto Jeroen de Kock: Gary Bouwmeester klopt Rogier Schrama

Na rust leek het spel direct los te barsten. Eerst kreeg Fenne een grote kans om de score te openen en niet veel later was Earvin Godfried dicht bij de 0-1. De grootste kansen voor Pancratius waren iet wat vertekend. Net zoals de 1-0 voor DCG. Gary Bouwmeester werd de diepte in gestuurd en doelman Schrama, die uit zijn goal was gekomen, zag de bal over hem heen in het doel verdwijnen (1-0).  De leuke openingsfase van de tweede helft lieten ook nog een goede kans voor Godfried (Pancratius) en Anwar Akrouh zien, maar daarna zakte het spel weer na een bedenkelijk niveau.

_JDK2619

Veel blessurebehandelingen haalde het tempo uit de wedstrijd. Evert van der Linden zag zijn schot namens DCG nog over gaan en Pancratius kwam niet verder dan een schotje van Jean Pierre Kerkeboom. Na ruim zeven minuten extra speeltijd mocht DCG zich de gelukkige winnaar noemen en omdat Houten niet won bij Legmeervogels is DCG ook nog eens de winnaar van de tweede periode. Op basis van vandaag was dat net te merken, maar de ploeg van John Limon laat al maanden zien over de juiste mentaliteit en kwaliteit  te beschikken zodat er over de de behaalde titel niets af te dingen viel.

Later vanavond een uitgebreide samenvatting en diverse reacties.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!