Tweede zege Kadoelen na 6-3 winst op Zeemacht

In de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. Door de overwinning kan de ploeg uit Amsterdam Noord weer naar boven kijken.

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd kregen beiden teams vooral in de eerste helft genoeg kansen alleen ging Kadoelen daar wat slimmer mee om. Al in de achtste minuut was daar de 1-0. Na een prachtige voorzet van links van Jordy Roedoe maakt Noel Bosnach deze keurig af. In de dertiende minuut is daar al de 2-0 als Bosnach de bal in het strafschopgebied aan neemt en keurig uit draai de 2-0 scoort.

BW2_0036

Zeemacht slaat een minuut later terug met een afstand schot van Jack Bakker (2-1). In de 21e minuut is daar de 3-1. Na een schitterende pass van middenvelder en uitblinker Chris Hubeek, schiet Roedoe de 3-1 laag in de benedenhoek via doelman Willem de Vreugd. De 3-2 is een werkelijk schitterend doelpunt van Jayce Meijers de spits van Zeemacht rommelt wat met de bal en haalt hard uit met een knal in de bovenhoek al had de defensie van Kadoelen toch eerder moeten in grijpen.
BW2_0113

Na ruim een half uur wordt het ook nog 4-2. Na een voorzet van rechts van Stefan van Vuuren is de behandeling achterin van Sander Schekkerman niet goed en de bal valt voor de voeten van Hubeek die raak schiet (4-2). Beiden teams krijgen daarna nog meer kansen om voor rust te scoren. Onder andere Kadoelen doelman Danny Bodemeijer redt op een schot van Ingmar Waard, en Bosnach ontloopt de buitenspelval maar voor de doelman treuzelt hij te lang.

BW2_0166

In het tweede bedrijf is Kadoelen de boven liggende partij en is het wachten op de vijfde treffer. Die komt pas een kwartier voor tijd als invaller Lorenzo Resida, randje buitenspel, alleen op de keeper afgaat en keurig afrond. Zeemacht komt nog even terug. Na een fout achterin scoort Waard de 5-3 voor het team uit Den Helder, maar het laatste woord is voor Kadoelen na een voorzet van rechts schiet invaller Dominique Tichelaar de bal nog in eigen doel (6-3).

Trainer Rene Hoogendonk: “ Dit is een verdiende overwinning tegen een sterke ploeg. We kunnen met vol vetrouwen op naar volgende week. Het is alleen jammer van die drie tegendoelpunten, maar dit is een prima resultaat.”