Home / Algemeen / Twijfels bij Swift over gewenste tegenstander in beker

Twijfels bij Swift over gewenste tegenstander in beker

Hoofdklasser AVV Swift heeft zich woensdag voor het eerst in de historie van de club weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Na de 3-0 zege op HBS ging het bij iedereen direct over de volgende tegenstander. Wie komt er zaterdag als tegenstander uit de koker? De wensen zijn wisselend bij spelers, trainer en bestuur.

De namen van Ajax en Feyenoord vielen vaak na afloop van het duel tegen HBS. Bij de spelers werd er aan niets anders gedacht. Doelpuntenmaker Mallqui Cabezas: “Een van de top-drie (Ajax, Feyenoord, PSV, red.) zou geweldig zijn. Dat zou toch een beloning zijn voor onze prestaties. Prachtig toch om dat een keer mee te maken.” Keeper Bogdan Constantin dacht er net zo over: “Het doel is een mooie club van naam. Op een midweekse avond uit naar Hoek is ook niet alles.”

Trainer Bart Logchies wilde er na de 3-0 zege niet veel over los laten wat zijn wensen zijn. “Je kan nu van alles roepen. Het is gewoon leuk om in die vissenkom te zitten.” Wolfgang Hommes, bestuurslid technisch zaken, zei lachend dat Katwijk-uit ook leuk is.

Foto HAV | Voorzitter Maurice van der Moere (m) twijfelt over de gewenste tegenstander

Toen voorzitter Maurice van der Moere de vraag kreeg of hij ook een topclub wilde aan het Olympiaplein of juist de kans om nog een ronde verder te komen tegen bijvoorbeeld een andere amateurclub, was er behoorlijk wat twijfel. “Het is een lastige keuze die je me voorlegt. Natuurlijk zou het geweldig zijn om tegen Ajax te spelen, maar dan zullen we waarschijnlijk uit moeten wijken naar het Olympisch Stadion. Je hebt dan toch te maken met beveiliging, licht en de capaciteit van ons terrein. Toch hoop je ook nog een paar rondes door te komen, dus ik weet het echt niet wat ik liever heb. We zullen het zien zaterdag.”

Voor Swift en andere amateurclubs is het bekertoernooi ook heel lucratief vanuit finnacieel oogpunt. Het bereiken van het hoofdtoernooi levert de club 10.000 euro op. Bij het bereiken van de tweede ronde wordt dat 15.000. Als de laatste zestien wordt gehaald verdient de club, naast de recettes, een bedrag van 25.000 euro. De winnaar ontvangt uiteindelijk een kwart miljoen.

De loting is zaterdagavond rond tien uur. Naast dertig amateurverenigingen stromen dan ook de 34 betaaldvoetbalclubs in. De loting is live te volgen via FOX en KNVB.nl